17 Ιανουαρίου 2018

Με ταινίες κινουμένων σχεδίων άνοιξαν οι κινηματογράφοι στη Σαουδική Αραβία

Mετά από 35 χρόνια! 

Με ταινίες κινουμένων σχεδίων άνοιξαν οι κινηματογράφοι στη Σαουδική Αραβία, μετά την άρση της 35χρονης σχετικής απαγόρευσης στο συντηρητικό ισλαμικό βασίλειο.

Οι ταινίες προβλήθηκαν σε αίθουσες που διαμορφώθηκαν προσωρινά σε σινεμά, καθώς οι πρώτοι κινηματογράφοι θα ανοίξουν τις πύλες τους τον ερχόμενο Μάρτιο.

Μετά την αναγνώριση του δικαιώματος των γυναικών να οδηγούν από φέτος τον Ιούνιο, αίρεται και η απαγόρευση που ίσχυε εδώ και 35 και πλέον χρόνια γι' αυτούς τους χώρους ψυχαγωγίας, παρά τη διαφωνία υπερσυντηρητικών κύκλων που θεωρούν το σινεμά χώρο "διαστροφής". 
«Είναι μια καθοριστική στιγμή για την ανάπτυξη της πολιτιστικής οικονομίας στη χώρα», αναφέρει ο υπουργός Πολιτισμού Αουάντ αλ-Αουάντ. 

«The Emoji Movie» ήταν η ταινία που προβλήθηκε

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, χιλιάδες Σαουδάραβες ταξιδεύουν στο Μπραχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε άλλες χώρες προκειμένου να διασκεδάσουν, με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να επιθυμεί να παραμείνουν στη χώρα τα χρήματα που δαπανώνται στα ταξίδια αυτά.

Οι αρχές υπολογίζουν ότι θα ανοίξουν 300 κινηματογράφοι με 2.000 αίθουσες έως το 2030 και με τον τρόπο αυτό θα οικοδομηθεί μια βιομηχανία η οποία θα συνεισφέρει περίπου 20 δισ. ευρώ στην οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα 40.000 μόνιμες θέσεις εργασίας. 

Πηγές: naftemporiki.gr, protothema.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου