29 Ιανουαρίου 2018

Κόντρα Δ. Καμμένου με Μπαλαούρα και Φίλη για το Σκοπιανό

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, χωρίς να παραλείπονται και οι αιχμές κατά της ΝΔ.

Eνας εκ των πρωταγωνιστών της ενδοκυβερνητικής κόντρας, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος πυροδότησε εκ νέου αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, με τον Νίκο Φίλη να δηλώνει το πρωί της Δευτέρας στον Real fm ότι «έχει ακροδεξιά προδιάθεση ο Δημήτρης Καμμένος κι αυτό δεν ισχύει για το σύνολο των ΑΝΕΛ». 

«Αντέδρασα εγώ και είπα ένα πρωί κάτι για κάποιον; Είναι δυνατόν να βάζει χέρι στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μπαλαούρας; Είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να μας λέει να προσέχουμε και να μην πάμε στο συλλαλητήριο; Τι είναι, ο δάσκαλος με τον μαθητή να μας μαλώνει; Εδώ έχουμε μια συνεργασία. Εκτός αν έχει μια κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας και θέλει να παραδώσει την Μακεδονία» τόνισε από την πλευρά του σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Καμμένος.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑI πως «ο Δημήτρης Καμμένος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα στην συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ με δηλώσεις του». «Το καλύτερο θα ήταν να είχαμε ενιαία θέση» για το Σκοπιανό, συνέχισε ο Μάκης Μπαλαούρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «αλλά από εκεί και πέρα είναι γνωστές οι διαφορές μας σε διάφορα θέματα και δεν μας δημιουργεί πρόβλημα». 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Real Fm δήλωσε: «Εχει μία προδιάθεση ακροδεξιάς ο κ. Δημήτρης Καμμένος, δεν ξέρω με ποιους συνομιλεί. Εγώ αντιμετωπίζω εν συνόλω τους ΑΝΕΛ με τον πρόεδρο τον κ. Καμμένο» και πρόσθεσε: «Πιστεύω παρά τις διαφωνίες και τις αποκλείσεις μας, έχουν μία υπεύθυνη στάση στο θέμα της πολιτικής σταθερότητας».

Βρήκε όμως ο κ. Φίλης και κάτι θετικό στη διαφορετική θέση των ΑΝΕΛ: «Εγώ θα έλεγα, παρότι διαφωνώ με τη θέση του κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ, ότι αυτή η διαφοροποίηση μπορεί να βοηθά και τη διαπραγμάτευση, διότι δείχνει ότι δεν είναι τα πράγματα εύκολα από ελληνικής πλευράς, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αφήνοντας αιχμές προς τη ΝΔ πρόσθεσε:

«Μην σκέφτονται διάφοροι ότι δια της αντιμετώπισης ενός εθνικού ζητήματος θα προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα. Αυτό παίχτηκε με τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη το '92, δεν θα ξαναπαιχτεί. Η επανάληψη τέτοιων σεναρίων πολιτικής αποσταθεροποίησης με μοχλό ένα εθνικό θέμα μόνο φάρσα είναι, τίποτα άλλο. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώνουμε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και όποιος παίρνει την ευθύνη να παίζει όπως ο Σαμαράς, θα εξαφανιστεί» σημείωσε ο κ. Φίλης.

Πηγές: kathimerini.gr, real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου