26 Ιανουαρίου 2018

Πέμπτη φορά γαμπρός ο Γκέρχαρντ Σρέντερ

Πρώτα οι φωτογραφίες στα περιοδικά και τώρα η ανακοίνωση για γάμο το φθινόπωρο. Ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ θα πει για μια ακόμα φορά το «ναι» για χάρη της κατά 25 χρόνια νεότερης Σογεόν Κιμ από την Ν. Κορέα. Από τη Deutsche Welle:

Κάποιοι δεν αποτολμούν τον γάμο ούτε μια φορά στη ζωή τους. Ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ (1998-2005) μπορεί πάντως να θεωρείται... βετεράνος. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο ο πρώην πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών και η νέα εκλεκτή της καρδιάς του Σογεόν Κιμ έκαναν τις βόλτες τους αγκαζέ στο Βερολίνο. Και τώτα από τη Σεούλ η Σογεόν Κιμ και ο Γκ. Σρέντερ αποκάλυψαν σε συνέντευξη Τύπου ότι σχεδιάζουν να παντρεύουν το ερχόμενο φθινόπωρο, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτά ημερομηνία και τόπο.

Για τον 73χρονο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου στον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Rosneft είναι η πέμπτη φορά που θα πει το «ναι». Η μελλοντική σύζυγος Σογεόν Κιμ είναι διερμηνέας και εκπροσωπεί την εταιρεία προσέκλυσης επενδύσεων του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας NRW.invest.

Μετά το γάμο τους, οι Σρέντερ και Κιμ προτίθενται να μοιράζονται το χρόνο μεταξύ Βερολίνου, Ανοβέρου και Σεούλ. Στη συνέντευξη τύπου ο πρώην πολιτικός δήλωσε ότι θέλει να περάσει τα μισά χρόνια «που του απομένουν» στην Κορέα. Έκανε μάλιστα λόγο για νέα πρόκληση, ενώ εξεδήλωσε την πρόθεσή του να μάθει κορεατικά και να ζήσει μια «κανονική» ζωή. Στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους διευκρίνισε μάλιστα ότι το διαζύγιό του από την νυν σύζυγό του Ντόρις Σρέντερ-Κεπφ ουδεμία σχέση έχει με το νέο δεσμό του.
 

η βουλευτής Ντόρις Σρέντερ-Κεπφ
Συγκρατημένη αντίδραση από την νυν σύζυγο

Από την πλευρά της η ακόμα σύζυγός του Ντόρις, με την οποία ο Γκ. Σρέντερ έχει υιοθετήσει δύο παιδιά που βρίσκονται σήμερα σε εφηβική ηλικία, αντέδρασε συγκρατημένα στα σχέδια γάμου του συζύγου της. Από το καφέ του τοπικού κοινοβουλίου της Κάτω Σαξωνίας η 54χρονη σοσιαλδημοκράτις βουλευτής Ντόρις Σρέντερ-Κεπφ δήλωσε ότι «η κ. Κιμ είναι η αφορμή, αλλά όχι η μοναδική αιτία για τον χωρισμό». Παράλληλα η γερμανίδα πολιτικός απηύθυνε έκκληση για σεβασμό της προσωπικής της ζωής έτσι ώστε «τα δύο παιδιά τους να μην επιβαρυνθούν επιπλέον από τη διαδικασία διαζυγίου».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο πρώην καγκελάριος και η νέα του σύντροφος κοσμούσαν το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Bunte υπό τον τίτλο «Ναι, είναι έρωτας!». Όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, σήμερα το ζεύγος Σρέντερ θα επισκεφθεί από κοινού με τον γερμανό πρέσβη τη συνοικία Πανμουντζόμ στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας. Στις 9 Φεβρουαρίου Σρέντερ και Κιμ είναι προσκεκλημένοι στην εναρκτήρια τελετή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ.

Dpa / Στέφανος Γεωργακόπουλος

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου