16 Ιανουαρίου 2018

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο Ευρωπαίος Αθλητής της Χρονιάς

Τριπλός ελληνικός θρίαμβος στη γυμναστική. Σε δύο κατηγορίες, στα ετήσια βραβεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), επικράτησε ο πρωταθλητής της ενόργανης Λευτέρης Πετρούνιας, ενώ σε μια άλλη κατηγορία η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων. Έτσι, τα τρία από τα πέντε έπαθλα των Κορυφαίων της Ευρώπης για το 2017, πήγαν στην Ελλάδα.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίου ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία του Ευρωπαίου Αθλητή της Χρονιάς (Male Gymnast of the Year), όπου συγκέντρωσε 5.277 ψήφους και ποσοστό 61%, αφήνοντας δεύτερο τον Ρουμάνο Μάριαν Ντραγκουλέσκου με 2.545 ψήφους και ποσοστό 29%.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επικράτησε και στην κατηγορία της Κορυφαίας Εμφάνισης της Χρονιάς (Outstanding Performance of the Year) με 7.798 ψήφους και το σαρωτικό ποσοστό 87% επί του συνόλου. 


Ο δις πρωταθλητής κόσμου και τρις πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: «Η θέσπιση των ετήσιων ευρωπαϊκών βραβείων ήταν μία κίνηση που χρειαζόταν το μεγάλο άθλημα της Γυμναστικής, για να αποκτήσει ακόμα ευρύτερη προβολή και για να δοθεί η ευκαιρία στους φιλάθλους να έρθουν πιο κοντά μας. Ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να συνεχιστεί και να γίνεται πιο δυνατή κάθε χρόνο».

Τον ελληνικό θρίαμβο ολοκλήρωσε η ομάδα Γυμναστικής για Όλους της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, κερδίζοντας πανηγυρικά το έπαθλο στην κατηγορία της Κορυφαίας Ομάδας της Χρονιάς (“Team of the Year”), με 1.703 ψήφους και ποσοστό 58%. Οι «λύκοι» της Ολυμπίας Δραγούνη επιβραβεύθηκαν από τους φιλάθλους για τον θρίαμβό τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (World Gym For Life Challenge), όπου είχαν κατακτήσει το Τρόπαιο «Μπρούνο Γκράντι» παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με θέμα «Τhe Wolves And The Moon» (φωτογραφία κάτω). 


Στις άλλες δύο κατηγορίες, όπου δεν υπήρχε ελληνική παρουσία μεταξύ των υποψηφίων, η Ρουμάνα σταρ της ενόργανης Καταλίνα Πονόρ αναδείχθηκε Ευρωπαία Αθλήτρια της Χρονιάς με 2.289 ψήφους και ποσοστό 71%, ενώ ο Δανός πρωταθλητής του ακροβατικού διαδρόμου Ράσμους Στέφενσεν επικράτησε στην κατηγορία του Ανερχόμενου Αστεριού με 782 ψήφους και ποσοστό 51%.

Η ψηφοφορία του κοινού διεξήχθη μέσω του δικτυακού τόπου της UEG και ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας (15/01). Με δεδομένο ότι τα βραβεία της UEG διοργανώνονται για πρώτη χρονιά, η διαδικασία απονομής των επάθλων στους νικητές θα καθοριστεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου στη Λοζάνη. 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
8 Οκτωβρίου 2017
Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Λ. Πετρούνιας, για δεύτερη συνεχόμενη φορά
22 Απριλίου 2017
Λευτέρης Πετρούνιας, πρωταθλητής Ευρώπης για 3η συνεχόμενη φορά


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου