3 Ιανουαρίου 2014

Γενέθλια στην Εντατική για τον Μίχαελ Σουμάχερ

 Είναι πράγματι μια τραγική ειρωνεία: ο Μίχαελ Σουμάχερ, ο πρωταθλητής της ταχύτητας, ο μοναδικός πιλότος που έχει κερδίσει επτά φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στη Φόρμουλα 1, ένας "δεσμώτης του ιλίγγου" όπως θέλει το κλισέ, βρίσκεται ακίνητος, σε τεχνητό κώμα στο κρεβάτι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ για έκτη ημέρα σήμερα, ανήμερα των γενεθλίων του: κλείνει τα 45.
 
Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1969 στο Χιρτ Χερμιλχάιμ κοντά στην Κολωνία της Γερμανίας. 

Θαυμαστές από τα Club Scuderia Ferrari από τη Γαλλία και την Ιταλία συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το νοσοκομείο για μία «σιωπηρή συγκέντρωση» προκειμένου να τιμήσουν τα γενέθλιά του, όπως ανακοίνωσε η Ferrari.

Οι γιατροί αρνούνται να κάνουν προβλέψεις για την πορεία της υγείας του, επαναλαμβάνοντας ότι βρίσκεται σε «κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση».

Η γαλλική αστυνομία διεξάγει επισήμως έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος του Σουμάχερ το πρωί της περασμένης Κυριακής σε μια πλαγιά, εκτός των ορίων της χιονοδρομικής πίστας, στο χειμερινό θέρετρο Μαριμπέλ των γαλλικών Αλπεων. Πάτησε σε βαθύ χιόνι, έπεσε σε βράχους που είχαν κρυφθεί κάτω από το χιόνι και πέφτοντας χτύπησε σοβαρά στο δεξί μέρος του κεφαλιού του, καθώς έσπασε ακόμα και το προστατευτικό κράνος που φορούσε. «Κάποιοι βράχοι ήταν ορατοί και κάποιοι άλλοι όχι. Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Σούμαχερ έχασε την ισορροπία του, επειδή χτύπησε σε έναν από αυτούς» δήλωσε σε εφημερίδα ο εισαγγελέας Πατρίκ Κουίνσι που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

«Γίνε σύντομα καλά» γράφουν στην άμμο οπαδοί του Μίχαελ Σουμάχερ στην Ινδία. 
Πηγή: Reuters

Νωρίς σήμερα, η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ ευχαρίστησε τους απανταχού θαυμαστές του για την μεγάλη υποστήριξη και περιέργραψε τον «Σούμι» ως μαχητή.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σουμάχερ η οικογένεια αναφέρει: Μετά το ατύχημα του Μίκαελ στο σκι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους από όλον τον κόσμο που έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους και τις καλύτερες ευχές τους για την ανάρρωσή του. Μας δίνουν πολύ μεγάλη στήριξη. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μαχητής και δεν θα τα παρατήσει. Σας ευχαριστούμε».

Ας ευχηθούμε και εμείς, τον αγώνα που δίνει ο Μίχαελ Σουμάχερ για τη ζωή, να τον κερδίσει.

______________
Πηγές: στοιχεία από "Τα Νέα" και το "Έθνος"






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Έπειτα από οκτώμισι μήνες νοσηλείας, ο Μίχαελ Σουμάχερ επιστρέφει στο σπίτι του. Η μάνατζερ του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή αποκάλυψε πριν από λίγη ώρα πως ο «Σούμι» μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην Ελβετία, όπου θα συνεχίσει την μακρά περίοδο της αποθεραπείας του. Σύμφωνα με τη Ζαμπίνε Κεμ, «η αποκατάσταση του Μίχαελ θα συνεχιστεί στο σπίτι του. Δεδομένων των τραυμάτων που είχε υποστεί, τις τελευταίες εβδομάδες έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος. Ωστόσο θα χρειαστεί ακόμα πολύ καιρός και ο δρόμος παραμένει εξαιρετικά δύσκολος.
    Πηγή: ethnos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή