3 Ιανουαρίου 2014

Κόντρα στην κρίση: Καρέλιας, πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους

Ιδιαίτερα επιτυχής ήταν η χρονιά που πέρασε για την καπνοβιομηχανία "Καρέλια", αφού όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Καρέλιας, η εταιρεία κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων, έκανε νέες επενδύσεις, αύξησε τις θέσεις εργασίας και προβαίνει σε οικειοθελείς έκτακτες παροχές προς τους 460 εργαζόμενους της, οι οποίες συνολικά αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ για τη διετία 2012-2013 ξεπερνούν τα 5.εκατ. ευρώ! Και όλα αυτά στην Ελλάδα της κρίσης!


Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η καπνοβιομηχανία "ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ" αύξησε συνολικά τις πωλήσεις της το 2013 σε ποσοστό 8%, φτάνοντας τα 16,8 δισ. τσιγάρα, με τα 14,6 δισ. από αυτά, να πωλούνται στο εξωτερικό, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων, ενώ παράλληλα έκανε επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών. 


Επιπλέον η εταιρεία μέσα στο 2013 αύξησε τις θέσεις εργασίας σε ποσοστό κοντά στο 8% και πέραν των φόρων εισέφερε στην οικονομία 170 εκατ. ευρώ σε συνάλλαγμα από τις πωλήσεις στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καρέλιας η εταιρεία έχει προγραμματίσει πρόσθετες επενδύσεις 1,9 εκατ. ευρώ για τις αρχές του νέου έτους, ενώ η κερδοφορία της αναμένεται να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Στην ετήσια γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας ο Ανδ. Καρέλιας ανακοίνωσε και έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους, οι οποίες αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ!

Αναλυτικά:
1. Το επίδομα «γαλοπούλας» θα είναι φέτος € 200 για κάθε εργαζόμενο στην εταιρεία.
2. Το επίδομα παρουσίας θα είναι € 800 . Όπως υπενθύμισε ο κ. Καρέλιας, αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.
3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400
4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 525.
5. Παράλληλα, η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012.
6. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 750.
7. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 800.
8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.570.
9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.600.
10. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.001 έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 2.550.
11. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.600 ευρώ.

Επίσης:
12. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.700 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 750.
13. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450.00 για κάθε ανήλικο παιδί.
14. Ο κάθε λαχνός της σημερινής γιορτής είναι 800 ευρώ

Όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Καρέλια, οι παραπάνω παροχές δίνονται «καθαρές» στους εργαζομένους, αφού η εταιρεία θα καλύψει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις.

Πηγή: http://www.karelia.gr/greek/pdf/new_releases/2013/Omilia-A.Karelia2013.pdf
(σχετικό δημοσίευμα και στο http://www.tanea.gr της 02.01.2014)

Και λίγα λόγια για την εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ:

Η ιστορία της Εταιρείας ξεκίνησε το 1888, όταν η πρώτη γενιά της οικογένειας Καρέλια (ο Γιώργος Καρέλιας με τον αδελφό του Ευστάθιο) ίδρυσε μια μικρή επιχείρηση καπνού στην Καλαμάτα. Κατά τις πρώτες δεκαετίες της λειτουργίας της, οι δραστηριότητες της επιχείρησης ήταν κυρίως τοπικές (πουλούσε καπνό σε χάρτινα σακουλάκια), μέχρι τη στιγμή που το πολιτικοκοινωνικό περιβάλλον της χώρας σταθεροποιήθηκε, επιτρέποντας στην ΚΑΡΕΛΙΑ να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Από το 1950 μέχρι σήμερα, πολλά ήταν τα σήματα της ΚΑΡΕΛΙΑ που αναδείχθηκαν σε ιδιαιτέρως δημοφιλή, εξασφαλίζοντας ευρύ δίκτυο διανομής και σημαντικό μερίδιο αγοράς σε πανελλαδικό επίπεδο. Το 1957, κυκλοφορεί το γνωστό και πλέον ιστορικό σήμα, ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ σε συσκευασία κασετίνας, που γνωρίζει πανελλήνια επιτυχία.

Η έδρα της Διοίκησης και η μονάδα παραγωγής εξακολουθούν να βρίσκονται στην Καλαμάτα. Το 1971, η Εταιρεία μεταφέρθηκε στις τωρινές της εγκαταστάσεις, συνολικής έκτασης 80.000 τ.μ. Το τμήμα πωλήσεων και το τμήμα μάρκετινγκ στεγάζονται στο Μέγαρο ΚΑΡΕΛΙΑ, στην Αθήνα. Η Εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1976, με τη διαπραγμάτευση των μετοχών της να γίνεται υπό την επωνυμία Αδελφοί ΚΑΡΕΛΙΑ.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, δημιουργείται το σήμα KARELIA LIGHTS που έρχεται πρώτο σε πανελλήνια κλίμακα στις πωλήσεις τσιγάρων Lights (ελαφρά). Από τις αρχές της δεκαετίας του '90, η ΚΑΡΕΛΙΑ μετεξελίχθηκε, από ελληνική εταιρεία, σε διεθνή όμιλο που απασχολεί 460 άτομα και που επωφελείται από ένα ισχυρό δίκτυο διανομής για την προώθηση και την ανάπτυξη των σημάτων του σε κάθε γωνιά του κόσμου. Το 1995, κυκλοφόρησε το σήμα ΚARELIA SLIMS, κυρίως εντός Ελλάδας, το οποίο στη συνέχεια γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία.

Σήμερα, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία και ο πρώτος εξαγωγέας τσιγάρων της Ελλάδας και, ταυτόχρονα, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες καπνοβιομηχανίες του κόσμου. Η Εταιρεία κατέχει το 0,32% της παγκόσμιας κατανάλωσης με παρουσία σε 70 και πλέον χώρες του κόσμου (στη Δυτική και στην Ανατολική Ευρώπη, στη Βόρειο Αμερική, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, αλλά και στην Άπω Ανατολή).

Πηγή: http://www.karelia.gr/greek/karelia.html


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου