6 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 6.4.2016

(upd) Αποκλιμάκωση με ΔΝΤ επιδιώκει το Μαξίμου. Διάθεση να χαμηλώσουν οι τόνοι όσον αφορά την ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΔΝΤ, που απείλησε να λάβει διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης, εμφανίζει η κυβέρνηση. Η κυβερνητική ηγεσία εστιάζει πλέον στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση
μέχρι τις 22 Απριλίου - χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, έθεσε μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Goldman Sachs: To Grexit επιστρέφει…Στην αναζωπύρωση των εντάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα, το ΔΝΤ και την Γερμανία αναφέρεται σε έκθεσή της για το ευρώ η Goldman Sachs, κάνοντας μάλιστα λόγο για "επιστροφή του Grexit”. Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως η κόντρα Ελλάδας – πιστωτών θα κορυφωθεί με ορίζοντα την 20η Ιουλίου, οπότε η χώρα καλείται να αποπληρώσει χρέος ύψους 2,2 δις. ευρώ προς την ΕΚΤ. 

Ενταση στον Πειραιά από πρόσφυγες και μετανάστες. Ένταση δημιουργήθηκε στην πύλη Ε-3 στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μετανάστες και πρόσφυγες βγήκαν στο λιμάνι πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. 

9.000 επιχειρήσεις σκέφτονται να φύγουν. Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 9.000 επιχειρήσεις, σύμφωνα με την έρευνα της Endeavor Greece. Ως βασικοί λόγοι φυγής σημειώνονται η φορολογική αστάθεια (60%), η πρόσβαση σε κεφάλαια (55%), η υψηλή φορολογία (51%) και η γραφειοκρατία (42%). 

Ακύρωση όλων των πτήσεων την Πέμπτη λόγω απεργίας ελεγκτών. Καμία πτήση από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν, επίσης, οι μηχανικοί, οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι. 


Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896. Από τις 6 Απριλίου έως τις 15 Απριλίου του 1896, 120 χρόνια πρίν, διεξήχθηκαν στην Αθήνα οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, γνωστοί και ως Αγώνες της 1ης Ολυμπιάδας.

Γεωργία Τσατάνη: Να μην με κρίνει η Θάνου. Αίτηση εξαιρέσεως της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, από την πειθαρχική διαδικασία που διεξάγεται σε βάρος της, κατέθεσε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, ευρύτερα γνωστή από την καταγγελία της σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της, ως προς τη δικογραφία για τα δάνεια της Λαϊκής Τράπεζας - υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου. 

Μ. Ξαφά: Θεωρίες συνωμοσίας για εσωτερική κατανάλωση. "Η στάση της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ εκθέτει τη χώρα και βάζει σε κίνδυνο την επιτυχή έκβαση της αξιολόγησης, διότι βασίζεται σε παρανόηση ή σε εσκεμμένη διαστρέβλωση του περιεχομένου της συζήτησης που διέρρευσε μέσω Wikileaks" σημειώνει η Μιράντα Ξαφά* σε άρθρο της στην Καθημερινή.

Σε δυσχερή θέση η κυβέρνηση Βαλς λόγω των εργασιακών. Κλιμακώνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις εναντίον της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς στη Γαλλία, ενώ αγεφύρωτο παραμένει το ρήγμα στους κόλπους του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για τη συγκέντρωση της αναγκαίας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. 

Ξεκίνησε η συζήτηση για το Δουβλίνο ΙΙΙ Τη συζήτηση για την τροποποίηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες, ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος μια πιο δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ των κρατών μελών. 

Ειδικό άσυλο παραχωρεί η Ιταλία
«Ανθρωπιστικούς διαδρόμους» για πρόσφυγες δημιουργεί η ιταλική κυβέρνηση σε συνεργασία με εκκλησιαστικούς φορείς. Με αεροπλάνο και ειδική βίζα θα μεταφέρονται άνθρωποι από εμπόλεμες ζώνες στην Ιταλία.

ΗΠΑ: Κρουζ και Σάντερς κέρδισαν το Ουισκόνσιν. O Τεντ Κρουζ από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων και ο Μπέρνι Σάντερς για τους Δημοκρατικούς είναι οι μεγάλοι νικητές των προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα στην πολιτεία του Ουισκόνσιν. Απειλούν έτσι το συνολικό προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου