13 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 13.5.2016

(upd) Κλείδωσε με τους Ευρωπαίους στο Euroworking Group η αξιολόγηση: - Αγνωστος «Χ» το ΔΝΤ. Διαφωνίες μεταξύ πιστωτών για το χρέος - Πέντε κράτη-μέλη θέτουν ως προαπαιτούμενο την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Εχει συμφωνηθεί πακέτο μέτρων 3% του ΑΕΠ (5,4 δισ. ευρώ) ως το 2018» ανέφερε πηγή της Κομισιόν το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Η Ρεάλ πενθεί τους Ιρακινούς υποστηρικτές της που σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχαντιστώνΑποτροπιασμό και οργή έχει προκαλέσει στην Ισπανία η είδηση ότι τουλάχιστον 15 οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές εναντίον της λέσχης όπου συγκεντρώνονταν, στην πόλη Σαμάρα, στα βόρεια της Βαγδάτης.

Σουλτς: Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους. «Δεν μπορούμε άλλο να κόβουμε μισθούς και συντάξεις». 

Πρόταση Στουρνάρα για αλλαγή δημοσιονομικών στόχωνΜείωση των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος σε συνδυασμό με τη λήψη μέτρων περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, πρότεινε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρας, μιλώντας την Παρασκευή στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. 

SOS εκπέμπει η αγορά. Σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην οικονομία τα φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση εκπέμπουν οι επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ανατραπούν οι θετικές προβλέψεις και το 2016 η τουριστική κίνηση να είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εξαιτίας των μέτρων που επιβαρύνουν το τουριστικό προϊόν.

Μάρδας: Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται να φτιάξουν εργοστάσιο για υδροπλάνα στην Καλαμάτα έκανε γνωστό στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις από Ρώσους επιχειρηματίες. 

Παππάς: Η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι δεδομένη. «Μπορούμε να θεωρήσουμε την παρουσία του ΔΝΤ ως δεδομένη, γιατί είναι μέρος της συμφωνίας» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας. 

ΝΔ: Απάτη, όχι αυταπάτη, η δήθεν μάχη της κυβέρνησης κατά του ΔΝΤ. Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ, κατηγορώντας την, μετά και τις δηλώσεις του Νίκου Παππά από την Ουάσιγκτον, ότι εξαπάτησε την κοινή γνώμη διαμορφώνοντας ψεύτικο σκηνικό σύγκρουσης με το ΔΝΤ. 

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή, ανάπτυξης και αισιοδοξίαςΜήνυμα σταθερότητας και ασφάλειας απέστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο εσωτερικό και διεθνώς, στην ομιλία στην 24η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής, το βράδυ της Πέμπτης. 

Εκτός capital controls οι νέες καταθέσειςΠρος εξαίρεση των νέων καταθέσεων από τα capital controls προσανατολίζεται η κυβέρνηση υιοθετώντας επί της ουσίας πρόταση της Κομισιόν προκειμένου να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες αλλά και να ενισχυθούν οι εγχώριες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι τουριστικές.   


ΚΕΕΛΠΝΟ: Δικαίωση του Θανάση Γιαννόπουλου. Την επιστροφή του Θανάση Γιαννόπουλου στη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ προβλέπει προσωρινή απόφαση της διοικητικής δικαιοσύνης, μετά από προσφυγή του κ. Γιαννόπουλου κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να τον απομακρύνει. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο ίδιος δεν προτίθεται να επιστρέψει στη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Τα 42 πρώτα επενδυτικά σχέδια του «πακέτου Γιουνκέρ». Την ένταξη στο «πακέτο Γιουνκέρ» των πρώτων 42 επενδύσεων, συνολικού ύψους 5.392.550.000 ευρώ, ενέκρινε την Παρασκευή το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής. 

200 της Europol στα hotspots. Την αποστολή 200 Ευρωπαίων αστυνομικών στα hotspots στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, προκειμένου να διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους και να διακριβώνουν ύποπτες κινήσεις τρομοκρατών, αποφάσισε η Europol. 

Βαρουφάκης: Σε συμφωνία με Τσίπρα απειλούσα με Grexit τους δανειστές. «Έπειτα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απείλησα τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», ισχυρίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που έδωσε σε ομάδα νέων δημοσιογράφων στην ιστοσελίδα «Athens Live». 

Αυστρία: Ο Κρίστιαν Κερν νέος καγκελάριος της Αυστρίας. Ο 50χρονος Κρίστιαν Κερν, έως τώρα γενικός διευθυντής των Αυστριακών Σιδηροδρόμων θα είναι ο νέος αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών και ως εκ τούτου και ο νέος καγκελάριος. Ο Κερν διαδέχεται τον Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά την περασμένη Δευτέρα.Εως τώρα γενικός διευθυντής των Αυστριακών Σιδηροδρόμων. 

Γερμανία: Συμφώνησαν σε αυξήσεις μισθών 4,8% τμηματικά σε 21 μήνεςΠρόκειται για μια απόφαση-πιλότο που καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στη Γερμανία στη αυτοκινητοβιομηχανία, στον κλάδο των ηλεκτρονικών, των μηχανικών εργαλείων και σε άλλους κλάδους και αφορά περί τα 3,8 εκατομμύρια μισθωτούς.

Ο Aντιπρόεδρος της Βραζιλία Μισέλ Τεμέρ στα ηνία της χώρας μετά την αποπομπή Ρουσέφ. Ορκίστηκε η νέα 22μελής κυβέρνησή του - για πραξικόπημα μιλά η αποπεμφθείσα Πρόεδρος

Ρωσική οργή για το αντιπυραυλικό σύστημα στη Ρουμανία. Η ενεργοποίηση της νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας εκλαμβάνεται ως απειλητική ενέργεια από τη Μόσχα, η οποία θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξουδετερώσει ρωσικούς πυραύλους σε περίπτωση πρώτου αμερικανικού πυρηνικού πλήγματος. 


Συρία: 19 άμαχοι νεκροί από επίθεση εναντίον αλαουιτικού χωριού στη Χάμα. «Τρομοκρατικές οργανώσεις εισχώρησαν στο αλ-Ζάρα, διέπραξαν σφαγή όπως και καταστροφές και λεηλασίες», μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου