13 Μαΐου 2016

Βαρουφάκης: Σε συμφωνία με Τσίπρα απειλούσα με Grexit τους δανειστές

Αποκαλύπτεται σταδιακά το παρασκήνιο της λεγόμενης "σκληρής διαπραγμάτευσης" κατά την περίοδο της "πρώτης φοράς αριστερά":

«Έπειτα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απείλησα τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», ισχυρίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης,

σε συνέντευξη που έδωσε σε ομάδα νέων δημοσιογράφων στην ιστοσελίδα «Athens Live». «Η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν ότι κεκλεισμένων των θυρών θα τους απειλούμε, όπως κι έκανα, γι' αυτό δεν ήμουν ο πιο αγαπημένος τους» αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός. 

«Δεν υπήρχε λόγος να βγούμε έξω στον κόσμο να το πούμε αυτό. Αυτό το κάνεις μόνο όταν θέλεις εσύ να βγεις. Γιατί, με το που το λες, βγαίνεις... Γιατί κλείνουν οι τράπεζες, γίνεται χαμός» λέει ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του.

Στο σημείο εκείνο ένας από τους δημοσιογράφους του «Athens Live» τον ρωτά τι θα συνέβαινε σε περίπτωση Grexit. «Δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα... Εγώ όμως δεν το φοβόμουνα... Όταν μου έλεγε ο Σόιμπλε "θα σε πετάξω έξω" του έλεγα: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Με βλέπεις να φοβάμαι;». 


Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, την προσπάθειά του να πιέσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την πρόδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος σε συναντηση με τον Μάριο Ντράγκι στην Φρανκφούρτη του είπε: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο...».

Χαρακτηριζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «ανίκανο ανθρωπάκο, αστοιχείωτο από πλευράς οικονομικών»!. Για την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου αναφερει οτι είναι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι. Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η Άνγκελα Μέρκελ λειτουργεί με ορίζοντα τους επόμενους τρεις μήνες και δεν έχει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική*.

Η αντίδραση της ΝΔ: «Μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιώπα άλλο. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε "αυταπάτη", αλλά εξαπάτηση του ελληνικού λαού» αναφέρει η ΝΔ, σχολιάζοντας την εξέλιξη.

Πηγή: Στοιχεία από www.tovima.gr 
Σκίτσο: ("Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα" που λέει και η παροιμία) Του Ηλία Μακρή από την Καθημερινή.

* Σχόλιο: Φυσικά και δεν είναι εύκολο να αποδεχθεί κανείς χωρίς κάποιες επιφυλάξεις τις αντιφατικές πολλές φορές απόψεις Βαρουφάκη. Μια μικρή απόδειξη:
Τον Φεβρουάριο του 2015 ο Γιάνης Βαρουφάκης, σήμφωνα με το www.tovima.gr, είχε δηλώσει στο Stern: «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι με διαφορά, η πιο έξυπνη πολιτικός στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», ενώ για τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε εκτιμήσει ότι είναι «ίσως ο μοναδικός Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία, ένας πιστός ευρωπαϊστής και βαθιά φεντεραλιστής».






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. «Ο Γιάννης Βαρουφάκης συνεχίζει τις μυθοπλασίες, επιχειρώντας να ξαναγράψει την ιστορία (του)» αναφέρει, με ανάρτησή του στο twitter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή