8 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 8.5.2016

(upd) Κορυφώνονται οι αντιδράσεις κόντρα στο ασφαλιστικό Ισχυρά μέτρα ασφαλείας στην πόλη. Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες από το πρωί της Κυριακής κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή. Την αρχή κάνει το ΠΑΜΕ όπου βρίσκεται ήδη στο Σύνταγμα, ενώ το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η ΓΣΕΕ είχε αποφασίσει για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία ανοίγουν τα καταστήματα- 24ωρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το απόγευμα (18:00) τη σκυτάλη παίρνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, που διοργανώνουν συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00. Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). 

Σε ασφυκτικό κλοιό η ψηφοφορία για το ασφαλιστικό. Η Βουλή συνεδριάζει σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με σκοπό να ψηφιστεί το βράδυ, το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, οι ρυθμίσεις του οποίου έχουν φέρει τη συγκυβέρνηση απέναντι σε σύσσωμη την αντιπολίτευση και το σύνολο των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων. 

Χουλιαράκης: «Όχι» σε μείωση φόρων - «Στόχος μας η εθνική κυριαρχία». Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, ο οποίος μεταξύ άλλων, ομολόγησε ότι η χώρα έχει απολέσει την εθνική κυριαρχία της λόγω της οικονομικής επιτροπείας, ενώ τάχθηκε υπέρ της επιβολής φόρων, υποστηρίζοντας ότι: «τα οφέλη της ανάπτυξης από το τρίτο τρίμηνο του 2016 έως το 2018 η ΝΔ θα τα κάνει φοροαπαλλαγές, εμείς θα τα βάλουμε στην επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους για να βγει η κοινωνία όρθια».

Μητσοτάκης: Ν/σ ταφόπλακα για την οικονομία με αύξηση φόρων και εισφορών. «Νομοσχέδιο αχταρμά μέτρων, που μόνο μεταρρύθμιση δεν συνιστούν» και «νομοσχέδιο ταφόπλακα για την οικονομία» χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για κατά συρροήν ψέματα και πολιτικό αμοραλισμό, που οδήγησαν σε εκτροχιασμό την οικονομία, δηλώνοντας ότι τα προληπτικά μέτρα 3,6 δισεκ. ευρώ που ζητεί το ΔΝΤ αποτελούν «ρήτρα αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης» 

Σταθάκης: Ν/σ μεταρρυθμιστική τομή με προοδευτικό πρόσημο. Ο υπουργός Οικονομίας, ισχυρίστηκε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο έχει προοδευτικό πρόσημο, το οποίο προστατεύει απόλυτα τα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας, ενώ προβλέπει οριακές αυξήσεις ή μειώσεις στα μεσαία. 

Γεννηματά: Είστε επικίνδυνα ανίκανοι - Ικανοί μόνο στην εξαπάτηση. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «με μαθηματικά καταλήψεων εξαπατά όλες τις κοινωνικές ομάδες» και επισήμανε ότι «η παράταξή του ήταν επικίνδυνα ψεύτες ως αντιπολίτευση και επικίνδυνα ανίκανοι ως κυβέρνηση, ικανοί μόνο στην εξαπάτηση.» 

Κουτσούμπας: Ν/σ έκτρωμα  Έχετε ξεπεράσει τα όρια της πολιτικής αθλιότητας
"Αναζητάτε συνενόχους στο συνεχές σας έγκλημα εναντίον του λαού - Ολοκληρώνετε τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων". 

Θεοδωράκης: Λέτε συνεχώς ψέματα και ψηφίζετε αυτά που δεν θα ψηφίζατε. «Λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δεν θα ψηφίσετε. Και επειδή η ανικανότητά σας είναι παροιμιώδης σε όλους τους τομείς, κλείνετε και τον Εθνικό κήπο Εσείς που νυχθημερόν καταγγέλλατε το αστυνομικό κράτο - Άντε και στις παιδικές χαρές... Και εκεί συγκεντρώνονται πολίτες» ανέφερε σκωπτικά ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

Απέσυρε το άρθρο για την έκπτωση του φόρου από μισθωτή εργασία ο ΑλεξιάδηςΟ αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η ρύθμιση θα επανέλθει σε άλλο νομοσχέδιο και μετά από επεξεργασία ώστε να γίνει δικαιότερη διάρθρωση του φόρου. 

Προς διαγραφή και οι βουλευτές φαρμακοποιοί που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Λουράντος: «Με το νομοσχέδιο αυτό δίνεται η χαριστική βολή στα φαρμακεία, ως επακόλουθη συνέπεια του φαρμακευτικού διωγμού των προηγούμενων ετών». 

Συμβιβαστική πρόταση Κομισιόν ενόψει EurogroupΤην εκταμίευση δόσης στην Ελλάδα με στόχο την εξυπηρέτηση του χρέους και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προτείνει η Κομισιόν ενόψει της συζήτησης του Eurogroup της Δευτέρας και μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Bloomberg: Έρχεται 4ο μνημόνιο ύψους 5,2 δισ. ευρώ. Προσχέδιο νέου Μνημονίου για το 2018, που διέρρευσε από τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, και το οποίο προτίθεται να υπογράψει η κυβέρνηση αποκάλυψε το πρακτορείο Bloomberg. Περιλαμβάνει μέτρα ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώκαι πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Ημέρα της μητέρας. Ημέρα της μητέρας και της μητρότητας σήμερα, δεύτερη Κυριακή του Μάη. Μπορεί να καθιερώθηκε από κινήματα γυναικών τον 20ό αιώνα, αλλά οι πρώτες αναφορές έρχονται από την αρχαία Ελλάδα. 

Αρνούνται να στηρίξουν τον Τραμπ ως υποψήφιο. Υψηλόβαθμα στελέχη των Ρεπουμπλικανών δηλώνουν ανοικτά ότι θα ψηφίσουν Κλίντον. 

Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα χρησιμοποιήσουμε τα πυρηνικά μας μόνο σε περίπτωση εξωτερικής επίθεσηςΗ Πιονγιάνγκ θα χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα μόνο σε περίπτωση επίθεσης από πυρηνική δύναμη, ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά το έκτακτο συνέδριο του κόμματος του και εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία να βελτιώσει τις σχέσεις με έθνη που ενδεχομένως υπήρξαν εχθρικά. 


Χωρίς τέλος οι φωτιές που κατακαίουν τον Καναδά. Οι δασικές πυρκαγιές που κατακαίουν τον δυτικό Καναδά διπλασιαστήκαν σε έκταση το Σάββατο, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες εκτιμούν πως η κατάσταση στην Αλμπέρτα παραμένει «απρόβλεπτη και επικίνδυνη». Βάσει του τελευταίου απολογισμού, οι φωτιές, που συνεχίζουν να προχωρούν, έχουν κάψει περισσότερα από 200.000 εκτάρια, ανακοίνωσε ο οργανισμός διαχείρισης εκτάκτων αναγκών. 

«Είμαστε και παραμένουμε Ευρώπη» φωνάζουν οι Πολωνοί Δεκάδες χιλιάδες Πολωνοί κατέβηκαν χθες στους δρόμους της Βαρσοβίας, διαδηλώνοντας κατά της υπερσυντηρητικής κυβέρνησης της χώρας η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου