9 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 9.5.2016

(upd2) Υπό όρους ελάφρυνση του χρέους σε τρεις δόσεις. Ελάφρυνση του χρέους σε τρεις δόσεις και υπό όρους αποφάσισε το Eurogroup αφού όμως ψηφιστούν τα μέτρα που υπολείπονται (έμμεσοι φόροι, κόκκινα δάνεια και ταμείο αποκρατικοποιήσεων) αλλά και ο μηχανισμός για τα έκτακτα μέτρα μέχρι το επόμενο Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 24 Μαΐου. Οπως ανακοίνωση ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης τρία βήματα για τη λήψη μέτρων θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος. 

Τσίπρας: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του Eurogroup. Την εκτίμηση ότι η απόφαση του Eurogroup για την αξιολόγηση και τον οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους αποτελεί θετικό μήνυμα για τις αγορές, τους επενδυτές και τον ελληνικό λαό, που «δικαιούται μια καλή είδηση», καθώς τόσο έχει ταλαιπωρηθεί «ίσως και άδικα» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ενημέρωση που παρείχε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το βράδυ της Δευτέρας. Νωρίτερα είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων

Ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Ασφαλιστικό - Φορολογικό. Σε τροχιά σφοδρής σύγκρουσης με σύσσωμη την αντιπολίτευση, η δικομματική κυβέρνηση, απομονωμένη σε μια περικυκλωμένη από διαδηλωτές Βουλή και με τη σκέψη στραμμένη στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup, όπου ευελπιστεί να λάβει σήμα αξιολόγησης και ανοίγματος της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, πέτυχε να ψηφιστεί το δύσκολο, λόγω των σκληρών του ρυθμίσεων, ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.Θετική ψήφο, σε ονομαστική ψηφοφορία, έδωσαν μόνον οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

14 συλλήψεις για τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Δεκατέσσερα άτομα συνελήφθησαν κατά τα χθεσινά επεισόδια στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ. Πρόκειται για τρεις Έλληνες, τρεις Γάλλους, δύο Ελβετούς, τέσσερις Ιρανούς, μια Αυστριακή και μια Κύπρια. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με μολότοφ σε ξενοδοχεία στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να προχωρήσουν σε χρήση χημικών στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Όθωνος.

Καταιγίδα αυξήσεων σε ΦΠΑ, καύσιμα, τσιγάρα, Διαδίκτυο. Δεύτερο πακέτο φορολογικών μέτρων θα καταθέσει τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή η κυβέρνηση, με το οποίο αυξάνονται οι περισσότεροι έμμεσοι φόροι που ισχύουν σήμερα. Αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ, των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα, αλκοόλ, καύσιμα, καφέ, αναμόρφωση φορολογίας στα Ι.Χ., επιβολή νέων φόρων στη συνδρομητική τηλεόραση και στο Διαδίκτυο, ειδικό τέλος στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία είναι μερικά από τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα περιληφθούν στο δεύτερο νομοσχέδιο με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 


Παραιτήθηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν. Την παραίτησή του από όλα τα αξιώματά του ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, λίγες μόνον ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, η οποία επρόκειτο να αποφασίσει ως προς την περαιτέρω παραμονή του στην κορυφή της ηγεσίας του κόμματος.

Η γερμανική ProCredit Bank «πάει» ΘεσσαλονίκηΗ γερμανική τράπεζα ProCredit άνοιξε τρία υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη με στόχο τη χορήγηση ρευστότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παρά την κρίση, οι ιθύνοντες της τράπεζας διακρίνουν αμοιβαίες προοπτικές κέρδους. 

Ανακοίνωση της Eldorado Gold για την επανέναρξη εργασιών στις Σκουριές. H καναδική εταιρεία Eldorado Gold επιβεβαίωσε, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, ότι η θυγατρική της εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» έλαβε από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος έγκριση για την επικαιροποιημένη τεχνική μελέτη που αφορά το έργο στις Σκουριές της Χαλκιδικής. 

Προαπαιτούμενα Ελληνικό, αεροδρόμια. Την κύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας για την πώληση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων έως το τέλος Ιουνίου θέτει ως προαπαιτούμενα το προσχέδιο του μνημονίου που θα συζητηθεί σήμερα στο Eurogroup. 

Σομαλία: Δυνατή έκρηξη με τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες. Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους στη Σομαλία από δυνατή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της σημερινής ημέρας στο διοικητήριο της τροχαίας, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών και κατοίκων της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης που ακολούθησε της έκρηξης ένας από τους δράστες σκοτώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες που απέσπασε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Αφγανιστάν: 53 οι νεκροί από τη σύγκρουση του βυτιοφόρου με τα λεωφορεία. Τους 53 έφτασαν οι νεκροί από τη σύγκρουση των δύο λεωφορείων με το βυτιοφόρο καυσίμων σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο του Αφγανιστάν. 72 ακόμα επιβάτες τραυματίστηκαν στο ατύχημα των λεωφορείων που συνέβη χθες Κυριακή στον αυτοκινητόδρομο της κεντρικής επαρχίας Γκάζνι.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου