8 Μαΐου 2016

Είπαν στη Βουλή για το ασφαλιστικό

Μάχη εντυπώσεων στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστκού - φορολογικού νομοσχεδίου το Σαββατοκύριακο, που όμως δεν αλλάζει την σκληρή για το λαό πραγματικότητα. Είπαν λοιπόν, με δυο λόγια, ο πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης:
 
Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών: «Δώσαμε τη μάχη των μαχών κατά των νεοφιλελεύθερων. Αυτή τη μάχη που έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να υπάρχει εθνική σύνταξη που οι νεοφιλελεύθεροι δεν την θέλουν»... «Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο, αυτά είπαμε αυτά κάναμε, αυτά διαπραγματευτήκαμε, εσείς ούτε βασική σύνταξη δεν θα διαπραγματευόσασταν» πρόσθεσε απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ: Χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο ως «Νομοσχέδιο αχταρμά μέτρων, που μόνο μεταρρύθμιση δεν συνιστούν» και «νομοσχέδιο ταφόπλακα για την οικονομία». Τα προληπτικά μέτρα 3,6 δισεκ. ευρώ που ζητεί το ΔΝΤ αποτελούν «ρήτρα αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης». Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός και ο πλέον απαξιωμένος που έχει ταυτιστεί με το λαϊκισμό, τα ψέματα και την πολιτική εξαπάτηση». 

Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «Η παράταξή του ήταν επικίνδυνα ψεύτες ως αντιπολίτευση και επικίνδυνα ανίκανοι ως κυβέρνηση, ικανοί μόνο στην εξαπάτηση»... «Παρακολουθούμε την ίδια παράσταση, ότι ο Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά... Πόσο κοστίζει αυτή η πολιτική; 12,5 δισεκ. ευρώ περίπου με μέτρα κάβα 3,6 δισ. ευρώ, ποσά σκανδαλώδη». «Στήσατε "κόλπο γκρόσο" για να έρθετε στην εξουσία... Και τα κάνατε μαντάρα. Η σκληρή σας αντιμνημονιακή ρητορική έγινε η επαχθέστερη μνημονιακή πολιτική» συμπλήρωσε. 

Γιώργος Χουλιαράκης, αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών: «Η μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών θα πληρώνουν πολύ λιγότερο φόρο απ’ ό,τι σήμερα. Η μεγάλη πλειοψηφία του αγροτικού πληθυσμού δεν θα πληρώνει φόρο σε αντίθεση με ότι ισχύει σήμερα και η μεγάλη πλειοψηφία – και τα μεσαία στρώματα εννοώ - θα πληρώνει ελάχιστα ή λιγότερο απ’ ότι πλήρωνε μέχρι τώρα», ανέφερε και πρόσθεσε: «το φορολογικό νομοσχέδιο έχει καλύτερη δημοσιονομική απόδοση, κοινωνική δικαιοσύνη κι αποτελεσματικότητα, καταπολεμώντας τη φοροδιαφυγή». 

Δημήτρης Κουτσούμπας, γγ. του ΚΚΕ: Έκανε λόγο για «κατάπτυστο νομοσχέδιο έκτρωμα»... «Η στάση σας ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αθλιότητας. Δεν διστάζετε σε τίποτα... Βαδίζετε απρόσκοπτα για το τέταρτο μνημόνιο» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση... «Μια του κλεφτή, πέρυσι τον Γενάρη, δυο του κλεφτή τον Σεπτέμβρη, τρεις και η κακή του μέρα» προειδοποίησε ο κ. Κουτσούμπας. 

Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας: Μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι βάσει των στοιχείων της ΤτΕ τα μέτρα που πάρθηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το 2010 μέχρι το 2014 είναι 56,1 δισεκ. ευρώ, ενώ τα τωρινά στα τρία χρόνια είναι όλα μαζί 5 δισεκ. ευρώ «στη χειρότερη των περιπτώσεων». 

Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού: «Λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δεν θα ψηφίσετε. Και επειδή η ανικανότητά σας είναι παροιμιώδης σε όλους τους τομείς, κλείνετε και τον Εθνικό κήπο Εσείς που νυχθημερόν καταγγέλλατε το αστυνομικό κράτος - Άντε και στις παιδικές χαρές... Και εκεί συγκεντρώνονται πολίτες» ανέφερε σκωπτικά... «Σας ενδιαφέρουν μόνο τα κενά συνθήματα, η τροφή του λαϊκισμού». 

Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων: «Ταχυδακτυλουργό» αποκάλεσε ειρωνικά τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, λέγοντας ότι με λιγότερα λεφτά θα καταβάλλονται οι ίδιες συντάξεις. «Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η ανάπτυξη. Το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου είναι μπαλώματα» σημείωσε. Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε «Η χώρα βαδίζει σε Grexit και έχετε ακέραια την ευθύνη κ. πρωθυπουργέ».

Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός: «Είμαστε αποφασισμένοι να στήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής» τόνισε στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο. «Περνάμε το δύσκολο κάβο και βγαίνουμε σε ήρεμα νερά... Θα τα καταφέρουμε, έρχονται καλύτερες ημέρες που τις αξίζει και ο τόπος και ο λαός μας»... «Το 98% των πολιτών δεν θα έχουν πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση» διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: Στοιχεία από www.skai.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου