8 Μαΐου 2016

Καταστάσεις αστυνομοκρατίας στη Βουλή

«Κάποιοι εκπρόσωποι φορέων έρχονται και τους συνοδεύουν 4-5 αστυνομικοί. Κλείσατε το Μέγαρο Μαξίμου με τις κλούβες, κλείσατε τον εθνικό κήπο φοβούμενοι τις πάπιες, αλλά να αστυνομοκρατείται το κοινοβούλιο πάει πολύ» δήλωσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού.

Παρεμβαίνοντας ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παραδέχθηκε ότι κατόπιν δικών του εντολών αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας εντός του κοινοβουλίου προκειμένου να αποφευχθούν όπως υποστήριξε «στημένες» προβοκάτσιες!.

«Χθες έγινε ένα απαράδεκτο γεγονός όπου συνδικαλιστές δικηγόροι εστράφησαν εναντίον βουλευτών και αναπτύχθηκαν οξείς διάλογοι στα όρια του μπούλινγκ κατά των βουλευτών εντός της Βουλής» είπε ο κ. Βούτσης για να συνεχίσει «Δεν έδωσα σημασία παρότι ήταν στημένο το επεισόδιο και οργίαζαν τα site. Δεν έδωσα συνέχεια επίτηδες επειδή είμαι έμπειρος και δημοκρατικός στο να μην δώσουμε τροφή σε ότι ήδη από εχθές το απόγευμα θέλησαν εντός του κοινοβουλίου να διαδραματιστούν γεγονότα τα οποία σε άμεση επαφή γέμισαν τα site». 


Προβοκάτσια, στημένο επεισόδιο, αλλά και "μπούλινγκ" λένε τώρα οι έμπειροι κυβερνητικοί "δημοκράτες" την οργή που εκφράζουν οι εκπρόσωποι διαφόρων κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων!

Και ο Πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Αυτό επιχειρήθηκε και σήμερα να συνεχιστεί, με ίδιο τρόπο, με ραντεβού εντός Κοινοβουλίου, στο Εντευκτήριο αντί για τα γραφεία κομμάτων και ειδικές αίθουσες Βουλής. Δεν θα επιτραπεί. Στο Εντευκτήριο δεν θα γίνεται διαμάχη λεκτική ανάμεσα σε συνδικαλιστές και βουλευτές. Δεν είναι αυτός ο χώρος και ο τρόπος. Είναι ανοιχτά όλα τα γραφεία για επαφές, συζητήσεις. Το άλλο δεν θα συνεχιστεί» κατέληξε ο κ. Βούτσης. 


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με «κλούβες» της αστυνομίας αντί για κάγκελα έξω από τη Βουλή καθώς και στην Ηρώδου Αττικού. 

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια κρίσιμων νομοσχεδίων στην Βουλή συνηθίζεται να προσέρχονται εκπρόσωποι κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων που θεωρούν ότι οι διατάξεις τους θίγουν προκειμένου να εκφράσουν τα αιτήματά τους σε υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που συνοδεύονται από πολυπληθή ομάδα φρουρών της Βουλής σε κάθε τους βήμα. 

Πηγές: Με στοιχεία από www.protothema.gr, www.kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Και ένα σχόλιο από την πρώην σύντροφό τους Ζωή Κωνσταντοπούλου στο twitter πριν λίγη ώρα: Πολιτικοί που φοβούνται τους πολίτες κ καταφεύγουν σε αστυνομοκρατία, απαγορεύσεις, καταστολή, προβοκάτσιες είναι ήδη έκπτωτοι #oloi_syntagma

    ΑπάντησηΔιαγραφή