28 Μαΐου 2016

Παρά τις αντιδράσεις ο Γ. Κυρίτσης επανέρχεται!

Η κυβέρνηση αυτή ψηφίστηκε «για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμ ευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει»! ανέφερε σε άρθρο του στην «Αυγή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Από την πλευρά της κυβέρνησης αν και δεν υπήρξε επίσημη δήλωση για το ζήτημα, εντούτοις το ανεπίσημο σχόλιο κυβερνητικών πηγών ήταν «η κυβέρνηση ποτέ δεν αρνήθηκε ότι έχει ταξικό πρόσημο»! Κάτι έπρεπε να πούν...

Είπαν όμως πολλά και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης:
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter, επισήμανε ότι «είτε ψήφισαν “Ναι” είτε “Οχι” όλοι οι Ελληνες υποφέρουν από τα μέτρα Τσίπρα». Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. αναφέρει ότι «ο κ. Κυρίτσης είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Το αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, του φθόνου και του μίσους». Παράλληλα, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρος Καράογλου αναφέρθηκε σε «πολιτικά ανήθικη και εθνικά επικίνδυνη άποψη» και ζήτησε να παρέμβει η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής άμεσα.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε την επίμαχη τοποθέτηση «ανατριχιαστικές δηλώσεις εμφυλιοπολεμικού κλίματος», οι οποίες «καταδεικνύουν το πώς βλέπει η συγκυβέρνηση τη μεσαία τάξη».
Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο κ. Κυρίτσης λέει τα προφανή: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη επί της μαντάμ Μέρκελ και του Ολαντρέου καταπολέμησε τη φοροδιαφυγή των πλουσίων, εξαφάνισε την διαφθορά, έδωσε δουλειά στους άνεργους, απάλλαξε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μεροκαματιάρηδες από δυσβάστακτους φόρους, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ και γύρισε τον μηνιαίο μισθό στα 751 ευρώ! Ήδη ζούμε σε άλλη Ελλάδα, αυτή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ας το γιορτάσουμε. Με προσλήψεις βέβαια. Έχει μείνει κανένα τρολ αδιόριστο; Κανένας Καρανίκας; Κανένα ανίψι; Μπα όλοι βολεύτηκαν. Ας το γιορτάσουμε λοιπόν διπλά».


Αντιδράσεις υπήρξαν και από τον μικρό κυβερνητικό εταίρο, τους Ανέλ. Ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος έκανε λόγο για «έκπληξη και προβληματισμό» έναντι της αναφοράς Κυρίτση και προσέθεσε ότι «η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους ψήφισαν είτε “Ναι” είτε “Οχι” δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης». 

 

Ομως ο αμετανόητος κ. Κυρίτσης επανήλθε: Η δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μετακυλήσει τα βάρη στους πλούσιους υποστήριξε.
Συγκεκριμένα ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στο Mega, είπε: «η πολιτική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύληση ενος κομματιού από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους...» «Φυσικά συμφωνώ με τη δήλωση της κυρίας Καρακώστα (σήμερα στον Σκάι) ότι η πολιτική μας έχει ταξικό πρόσημο. Κάποιος πρέπει "να πληρώσει τη νύφη", τα προηγούμενα χρόνια την πλήρωναν οι φτωχοί» πρόσθεσε. Επιχειρώντας δε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναρωτήθηκε: «Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρει η εφορία ποιοι ψήφισαν ναι;»! 


Και ο κ. Κυρίτσης συνεχίζει να δίνει την κακοστημένη κωμική του παράσταση πουλώντας "ελπίδα" σε κάποιους αφελείς ...

Πηγές: Με στοιχεία από www.kathimerini.gr, www.protothema.gr
topotami.gr 
Τα σκίτσα: Το πρώτο είναι του Ηλία Μακρήκαι το δεύτερο του Ανδρέα Πετρουλάκη και τα δύο από την Καθημερινή. 

1 σχόλιο:

  1. Ότι πιο άχρηστο, ότι πιο περιθωριακό, σε αυτό το κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζευτεί! Αλλά είναι ανάγκη να το δείχνουν κιόλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή