2 Νοεμβρίου 2016

Από 15χρονο ιστιοπλόο, δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αναμένεται να φτάσει, σήμερα (Τετάρτη) το μεσημέρι, ο 15χρονος Ανδρόνικος Κόρακας - Κοντός ολοκληρώνοντας τον περίπλου της Λέσβου,
με ένα μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος (τύπου optimist). Η πρωτοβουλία του, όπως λέει ο ίδιος, έχει στόχο «να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης, διακηρύσσοντας ότι οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί μας. Είναι συνάνθρωποί μας, κυνηγημένοι από την πείνα και τον πόλεμο και χρειάζονται και αξίζουν την αλληλεγγύη μας».

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε ο περίπλους του νησιού με ένα τόσο μικρό σκάφος, που το μήκος του δεν υπερβαίνει τα δύο μέτρα και κινείται μόνο με τη βοήθεια του ανέμου.

Σκοπός, επίσης, του Ανδρόνικου είναι να προβάλει την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λέσβο (ο 15χρονος είναι γιος του Στρατή Κόρακα, παλιού βουλευτή και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και σήμερα επικεφαλής τη παράταξης του κόμματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο). «Τη Λέσβο, που σήκωσε το κύριο βάρος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό τα τελευταία χρόνια και που αξίζει κανείς να την επισκεφτεί για να απολαύσει την ομορφιά της φύσης της, τον πλούσιο και πανάρχαιο πολιτιστικό πλούτο της και τη ζεστή φιλοξενία της» λέει ο Ανδρόνικος, ο οποίος με την ενέργεια του αυτή θέλει ακόμα να προβάλει το έργο της οργάνωσης νέων «Jougend Rettet» (Η Νεολαία Σώζει), της οποίας είναι το νεότερο μέλος. Η Jougend Rettet με ένα κατάλληλα εξοπλισμένο ψαροκάικο και αφετηρία τη Μάλτα σώζει ναυαγούς, μεταξύ Ιταλίας και Αφρικής.

Ο Ανδρόνικος ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Μόλυβο, την περασμένη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου. Πραγματοποίησε, με το σκαφάκι του, τη διαδρομή Μόλυβος - Συκαμνιά. Χθες, Τρίτη το απόγευμα, βρέθηκε στο λιμανάκι της Θερμής. Σήμερα, Τετάρτη, ο Ανδρόνικος θα φτάσει περίπου στη 1 το μεσημέρι στο λιμάνι της Μυτιλήνης και μετά την απαραίτητη ξεκούραση θα συνεχίσει το ταξίδι του, με τελικό προορισμό τον Μόλυβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου