26 Νοεμβρίου 2016

Εγκαίνια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη!

Με στόχο την αναβάθμιση της διπλωματικής παρουσίας και δραστηριότητας της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε σήμερα το γραφείο της "Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη". Μήπως όμως αυτό το δεύτερο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη προσθέτει μια ακόμη παθογένεια στη δημόσια διοίκηση;

Στόχος είναι «η όσο το δυνατόν πιο άμεση και πιο γρήγορη διαδικασία μεταφοράς των θεμάτων στο πιο υψηλό επίπεδο της κρατικής και κυβερνητικής διοίκησης» ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «αυτό αν δεν υπήρχαν οι παθογένειες της δημόσιας διοίκησης ίσως και να μην χρειαζόταν». 


«Αυτό το γραφείο δεν επιθυμώ να είναι ένα τυπικό γραφείο, αλλά ένα λειτουργικό γραφείο, ένα γραφείο δουλειάς», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το γραφείο θα είναι «ποικίλα αλλά τα κρίσιμα θέματα έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της πόλης και της ίδιας περιοχής της Βόρειας Ελλάδας». 

Ανέφερε, δε, ότι ο ίδιος θα έρχεται τουλάχιστον μία φορά στις 15 ημέρες, αλλά και όποτε είναι αναγκαίο για να λύνονται ζητήματα, ενώ θα συγκαλεί εδώ και υπουργικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή και των φορέων της πόλης για να αντιμετωπίζονται προβλήματα που προκύπτουν.

Υπεύθυνη του γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα είναι η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Πόλη» στο δήμο Θεσσαλονίκης το 2014. Επίσης δραστηριοποιείται στα κοινωνικά κινήματα και στις δομές αλληλεγγύης.

Όμως η ύπαρξη και λειτουργεία αυτού του δεύτερου γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη σίγουρα καταγράφει στον προϋπολογισμό κάποιο πρόσθετο κόστος, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες.

Μήπως λοιπόν αυτό το δεύτερο πρωθυπουργικό γραφείο, σε μια χώρα που δεν έχει αποφύγει ακόμη την πιθανότητα πτώχευσης, είναι μια περιττή πολυτέλεια; Και εκτός αυτού πάντα θα υφίσταται ο κίνδυνος μετατροπής της 
"Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη" σε επιτελικό κέντρο προώθησης των πελατειακών σχέσεων του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα... 

afirimeno.com
Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr και protothema.gr

Σχετική ανάρτηση:
2 Σεπτεμβρίου 2016 Αλ. Τσίπρας, δημιουργεί γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη! 

1 σχόλιο:

  1. Ένας ματαιόδοξος τυχοδιώκτης κολλημένος με τις καρέκλες του! Αυτές μόνο τον ενδιαφέρουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή