22 Νοεμβρίου 2016

Βρήκε χρυσάφι αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στο σπίτι που κληρονόμησε!

Περίεργα
Ένας άνδρας που κληρονόμησε ένα σπίτι στη Νορμανδία, στη δυτική Γαλλία, αιφνιδιάστηκε ευχάριστα όταν ανακάλυψε στο εσωτερικό του σχεδόν 100 κιλά χρυσού, αξίας άνω των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον οίκο δημοπρασιών της πόλης Εβρέ.

«Υπήρχαν 5.000 χρυσά νομίσματα, δύο ράβδοι χρυσού βάρους 12 κιλών και 37 μικρότερες, βάρους 1 κιλού η καθεμία», ανέφερε ο Νικολά Φιερφόρ, ο εκτιμητής του οίκου δημοπρασιών, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ο θησαυρός ήταν κρυμμένος πολύ καλά όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ: κάτω από έπιπλα, κάτω από στοίβες με ασπρόρουχα, ακόμη και στην τουαλέτα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε φυλάξει ένα μέρος μέσα στο κουτί ενός μπουκαλιού ουίσκι και σε ένα τενεκεδένιο κουτί που το είχε τοποθετήσει κάτω από ένα έπιπλο – αυτό ήταν και το πρώτο που ανακάλυψε τυχαία ο τυχερός κληρονόμος ενώ ξεσκαρτάριζε και πέταγε τα παλιά έπιπλα.

Το χρυσάφι είχε αγοραστεί νόμιμα, τις δεκαετίες του 1950 και '60. Στο σπίτι βρέθηκαν και όλα τα σχετικά πιστοποιητικά. Ο θησαυρός πουλήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου από τον οίκο δημοπρασιών. Εκτός από τον κληρονόμο, κερδισμένη από την υπόθεση βγαίνει και η γαλλική εφορία αφού ο φόρος κληρονομιάς ανέρχεται στο 45%. 

Πηγές: ethnos.gr, kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου