24 Νοεμβρίου 2016

Δεν είχε δηλωθεί στην εφορία το κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ επί της Κουμουνδούρου


Ως ακίνητο «φάντασμα» περιέγραψε το κτίριο της Κουμουνδούρου ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς (ΝΔ) στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι επί 16 έτη δεν έχει δηλωθεί στην εφορία και κατ' επέκταση ο ιδιοκτήτης του δεν έχει πληρώσει τους αναλογούντες φόρους,
όπως αναφέρει το protothema.gr. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς, επικαλούμενος έγγραφα που οι υπεύθυνοι οικονομιών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει στην εξεταστική, υποστήριξε ότι μόλις στις 14 Νοεμβρίου τα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος κατέθεσαν στην 6η εφορία Αθηνών 16 διαδοχικές δηλώσεις για κάθε έτος από το 2001!

Σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η μη υποβολή δηλώσεων επι τόσα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή πληρωμής του φόρου ακίνητης περιουσίας, του ενιαίου τέλους ακινήτων νομικών προσώπων, του ΕΝΦΙΑ κλπ. 


ΣΥΡΙΖΑ: «Ανύπαρκτο» το θέμα για το κτίριο της Κουμουνδούρου 

«Ανύπαρκτο» χαρακτηρίζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος το θέμα με το κτίριο της Κουμουνδούρου, καθώς όπως υποστηρίζουν: «Είχε γίνει σαφές και στην προηγούμενη εξεταστική που εκλήθη ο ΣΥΡΙΖΑ πως:
-Το κτίριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα του ΣΥΡΙΖΑ το 2016
-Τοτε ως όφειλαν έκαναν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ απο το 2014 και ως το 2016.

Εξηγούν πως ήταν ένα κτίριο που μετά τις πολλές διασπάσεις και αλλαγές του κόμματος (ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος) ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό του καθεστώς το 2016. 

Το όλο θέμα φυσικά και σχολιάστηκε στο twitter:

Τους έχω ικανούς να παρουσιάσουν την πληρωμή των φόρων για την Κουμουνδούρου το '16 ως επιτυχία της κυβέρνησης στην πάταξη της φοροδιαφυγής! 

Yiannis Skafidas ‏@YiannisSkafidas Πριν από 2 ώρες
Να δεις που ο Αλέξης το ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟ "ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται αλλά ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ" θα το είχε ακούσει από τον λογιστή τους στην Κουμουνδούρου

apablaze ‏@apablaze Πριν από 2 ώρες
Μη δείτε κόμμα να ξεχάσει να δηλώσει κτήριο (της Κουμουνδούρου) για 16 χρόνια, αμέσως να τους πείτε #λαμόγια,...


Πηγές: protothema.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου