16 Νοεμβρίου 2016

Ο Ομπάμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, φωτογραφίες

Ήταν μια κορυφαία συμβολική ενέργεια του Μπαράκ Ομπάμα. Με χαλαρή διάθεση και σπορ εμφάνιση ο Αμερικανός Πρόεδρος έφτασε σήμερα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, λίγο πριν από τις 12
το μεσημέρι, όπου τον υποδέχτηκε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου.

Λιγο αργότερα, μιλώντας στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είπε:
"Επρεπε να δω την Ακρόπολη τον Παρθενώνα αλλά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όσα πρόσφερε η Ελλάδα στην ανθρωπότητα. Η κατανόηση του κόσμου και της Τέχνης εμπλουτίστηκε από τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη... Ο Περικλής ενέπνευσε με το Σύνταγμα, είπε ότι τα δικαιώματα πρέπει να είναι γραμμένα... Καθ' όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας η φλόγα άναψε εδώ στην Αθήνα και ποτέ δεν έσβησε. Εχουμε χρέος στην Ελλάδα για ένα μεγάλο δώρο. Την αλήθεια, τη πίστη. Εδώ πριν από 25 αιώνες γεννήθηκε μια νέα ιδέα η Δημοκρατία". 



Από νωρίς το πρωί είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου και στο πλαίσιο αυτό έχει απαγορευθεί η πρόσβαση πολιτών στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης. 

Πάντως ο Μπάρακ Ομπάμα από τις λίγες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φάνηκε να απολαμβάνει την ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. 






Μετά την Ακρόπολη, ο Αμερικανός Πρόεδρος μετέβη στο νέο αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης, όπου τον ξενάγησε ο πρόεδρος του Μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής: 


Πηγή: Στοιχεία από tovima.gr, kathimerini.gr, naftemporiki.gr κλπ 
Φωτογραφίες: Σε ορισμένες γ'ινεται αναφορά σε REUTERS / KEVIN LAMARQUE

1 σχόλιο:

  1. Μια από τις καλύτερες προβολές και διαφημίσεις για την Ακρόπολη και το μουσείο της! Ας το εκμεταλλευτούμε σαν χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή