29 Νοεμβρίου 2016

Συνετρίβη στην Κολομβία αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες

Μέλη βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας μεταξύ των επιβατών
Αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες συνετρίβη ενώ κατευθυνόταν προς το διεθνές αεροδρόμιο Μεντεγίν της Κολομβίας. Στους 76 ανέρχονται οι νεκροί.

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 72 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος είχε απογειωθεί από την Βολιβία. Μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν και ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας Τσαπεκοένσε που ταξίδευαν για την Κολομβία προκειμένου να συμμετάσχουν στον τελικό της Copa Sudamericana ενάντια στην Ατλέτικο Νασιονάλ. Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στο αεροσκάφος βρίσκονταν επίσης 21 δημοσιογράφοι.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η αστυνομία, στους 76 ανέρχονται οι νεκροί της αεροπορικής τραγωδίας, που σημειώθηκε την Τρίτη κοντά στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, προσθέτοντας πως οι επιζώντες ανέρχονται τελικά σε πέντε, από έξι που είχε ανακοινωθεί αρχικά, καθώς ένα άτομο κατέληξε στη συνέχεια. Ανάμεσα στους επιζώντες είναι και ο παίκτης της ομάδας Αλαν Ράσελ, ο οποίος μεταφέρθηκε με οξυγόνο στο νοσοκομείο. 

«Πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μεντελίν, Φεντερίκο Γκουτιέρες, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ κατευθυνόταν σε μία ορεινή περιοχή λίγο έξω από την πόλη όπου σύμφωνα με πληροφορίες κατέπεσε το αεροσκάφος.

Η πρώτη φωτογραφία από το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά. Ωστόσο, οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου. Επίσης, το αεροπλάνο είχε κάνει νωρίτερα στάση στη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας για να προμηθευτεί όπως αναφέρουν τοπικά μέσα καύσιμα.

Σημειώνεται ότι το ίδιο αερπλάνο είχε χρησιμοποιηθεί, νωρίτερα αυτό το μήνα, για να μεταφέρει την εθνική ομάδα της Αργεντινής. 


Martin Mazur‏@martinmazur
This was the plane that crashed in Colombia, used to transport Argentina national team earlier this month (photo: @BriEmmanuel_U


Πηγές: kathimerini.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου