14 Νοεμβρίου 2016

Σε διαδήλωση κατά του «ιμπεριαλιστή Ομπάμα» καλεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας!

Αρμοδιότητα για χάραξη εξωτερικής πολιτικής της χώρας φαίνεται να θεωρεί πως έχει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) καλώντας σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Τρίτης κατά της «προκλητικής παρουσίας» του «επικεφαλής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού» Μπαράκ Ομπάμα!

Η σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ*

Αθήνα 10/11/2016
Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

Η παρουσία του αμερικανού προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 – 16 Νοέμβρη αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έπρατταν και οι προηγούμενες, υποδέχεται τον επικεφαλής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για την ενίσχυση της παρουσίας των συμφερόντων του και την επιβολή των επεκτατικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή.

Η παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής σπέρνει πολέμους, καταστροφές, θάνατο και ανείπωτο πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και η οικονομική εκμετάλλευσή τους περνά πάνω από τα τεράστια κύματα των πνιγμένων και ξεριζωμένων προσφύγων.

Η απάντηση στην πρόκληση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Από τη Δ.Ο.Ε. 

Και το ερώτημα (χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία της ανακοίνωσης): Μήπως οι εκπρόσωποι των διδασκάλων έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους; Μήπως ξεχνούν ότι πληρώνονται από τον φορολογούμενο πολίτη όχι για να ασκούν πολιτική, και μάλιστα εξωτερική, αλλά -πέρα από την προάσπιση των συμφερόντων τους- να φροντίζουν και για την παροχή καλύτερης μόρφωσης στα παιδιά μας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου