23 Νοεμβρίου 2016

Σόου Ομπάμα στη βράβευση των Μπιλ Γκέιτς, Μάικλ Τζόρνταν, Τομ Χανκς κλπ

Εγκαταλείποντας σιγά-σιγά την Προεδρία των ΗΠΑ φαίνεται να απελευθερώνεται ο Μπαράκ Ομπάμα από τα "δεσμά της εξουσίας", να γίνεται πίο ανθρώπινος παραμένοντας συγχρόνως και μεγάλος πολιτικός!

Έτσι στην τελετή βράβευσης 21 προσωπικοτήτων από τον χώρο των τεχνών, της τεχνολογίας, του θεάματος και του αθλητισμού, έδωσε άλλη μια «παράσταση» ενδεικτική του ταμπεραμέντου του.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες με το Μετάλλιο της Ελευθερίας ήταν και ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς με τη σύζυγό του Μελίντα για το φιλανθρωπικό τους έργο, οι πρώην παίκτες του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν και Καρίμ Αμπντουλ-Τζαμπάρ, καθώς και οι ηθοποιοί Τομ Χανκς (φωτογραφία επάνω αριστερά), Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ήταν επίσης ο Μπρους Σπρίνγκστιν και η Νταϊάνα Ρος, ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι και η παρουσιάστρια Έλεν Ντε Τζένερις.

 Ο Ομπάμα βραβεύει τον Μπιλ Γκέιτς και την σύζυγό του για το φιλανθρωπικό τους έργο.

 Ως φανατικός του μπάσκετ ο Ομπάμα σίγουρα ζήτησε χρήσιμες συμβουλές για τα τρίποντα από τον Μάικλ Τζόρνταν.

Η Νταϊάνα Ρος λαμβάνει το μετάλλιο της από τον απερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο

Ο Ομπάμα βράβευσε μεταξύ άλλων και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

«Οταν σκέφτεται κανείς αυτούς τους απίστευτους ανθρώπους καταλαβαίνει κανείς τι είναι αυτό που μας καθιστά το πιο σημαντικό έθνος στη γη», είπε ο Ομπάμα στη διάρκεια της απονομής στον Λευκό Οίκο και πρόσθεσε: «Το Μετάλλιο της Ελευθερίας δεν είναι μονάχα η ύψιστη τιμητική διάκριση προς έναν πολίτη του έθνους, πρόκειται για έναν φόρο τιμής στην ιδέα ότι ο καθένας εξ ημών, άσχετα από την καταγωγή του, έχει την ευκαιρία να αλλάξει αυτήν την χώρα προς το καλύτερο».

«Επιστήμονες, φιλάνθρωποι, δημόσιοι λειτουργοί ή στρατιωτικοί, αθλητές και καλλιτέχνες, αυτά τα 21 πρόσωπα συνέβαλαν στο να πάει μπροστά η Αμερική, καθώς ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.


Μάλιστα, οι τιμηθέντες μαζί με τον πρόεδρο Ομπάμα δεν δίστασαν πριν τη βράβευση να λάβουν μέρος στην τελευταία διαδικτυακή «τρέλα», το περίφημο «mannequin challenge». Σύμφωνα με τη νέα αυτή «πρόκληση», οι συμμετέχοντες πρέπει να τραβήξουν ένα βίντεο κατά τη διάρκεια του οποίου στέκονται εντελώς ακίνητοι, σαν καρέ από φωτογραφία. 

afirimeno.com
Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr, protothema.gr, youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου