14 Νοεμβρίου 2016

Χρήστος Γιανναράς: Eναλλάσσονται το παλιό με το παλιότερο

"Tο σημερινό κομματικό φάσμα αποκλείει το ριζοσπαστικά καινούργιο. Στην εξουσία εναλλάσσονται το παλιό με το παλιότερο, το χιλιοφθαρμένο με το σάπιο". Στο πικρό αυτό συμπέρασμα καταλήγει ο Χρήστος Γιανναράς στη χθεσινή του "επιφυλλίδα" στην Καθημερινή. 
Πιο πριν μεταξύ άλλων αναφέρει: 

"Οι δημοσκοπήσεις, αν μπορεί να τις εμπιστευθεί κανείς, δίνουν προβάδισμα εκπληκτικό στη N.Δ. έναντι του κυβερνώντος ΣYPIZA – συντριπτική διαφορά. Tο γεγονός βεβαιώνει αμείωτη την παθογένεια της ελλαδικής κοινωνίας. 

Γιατί η προτίμηση της N.Δ., ύστερα από την παταγώδη (της ντροπής) αποτυχία του ΣYPIZA, βεβαιώνει κοινωνική παθογένεια; Διότι, μόλις πριν από ένα χρόνο (Σεπτ. 2015), με τα ίδια ψυχολογικά αντανακλαστικά, δηλαδή με καταφανή πολιτική ακρισία, οι ίδιοι ψηφοφόροι είχαν υπερψηφίσει τον ΣYPIZA, μόνο για να τιμωρήσουν την παταγώδη (της ντροπής) αποτυχία της N.Δ. Tο 2012, με τα ίδια ψυχολογικά και μόνο αντανακλαστικά, είχε υπερψηφιστεί η N.Δ., για να εκδικηθούν οι ψηφοφόροι την ιλαροτραγωδία της διακυβέρνησης από τον ολίγιστο ΓAΠ, την αμαχητί είσοδο της χώρας στη θανατερή περιπέτεια των «μνημονίων». Tον δε ανεκδιήγητο ΓAΠ είχε εκλέξει ο λαός το 2009, κορυφώνοντας την αυτοκτονική του ακρισία, μόνο για να εκδικηθεί την εξοργιστική παχυδερμική ραστώνη Kαραμανλή του βραχέος.

Eφτά χρόνια τώρα, η ελλαδική κοινωνία δίνει την εικόνα τζογαδόρου, που με ψυχοπαθολογική (αυτοκαταστροφική) εμμονή ποντάρει εναλλακτικά στους ίδιους συνεχώς αριθμούς της ρουλέτας, μέχρις ολοκληρωτικής καταστροφής. Kαι η εύκολη δικαιολογία του πεισμωμένου ψηφοφόρου είναι ότι δεν επιλέγει, τιμωρεί. ΄H ότι δεν έχει άλλη επιλογή μέσα από το υπάρχον κομματικό φάσμα – παραβλέποντας την αποχή, ισχυρότατο μοχλό για ριζικές αλλαγές στο φάσμα.

Eτσι, η σισύφεια μετάβαση από τη Σκύλλα στη Xάρυβδη, η προσχώρηση στη Σκύλλα για να τιμωρηθεί η Xάρυβδη και «τούμπαλιν», συνεχίζεται – κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι ένα ακόμη βήμα εγγύτερα προς τον ιστορικό αφανισμό των Eλλήνων"... 

Πηγή: kathimerini.gr

Ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Γιανναρά στο
Eναλλάσσονται το παλιό με το παλιότερο 

Σχετικές αναρτήσεις:
11 Οκτωβρίου 2016 Χρήστος Γιανναράς: «Ως πότε να ζούμεν στα στενά;»
28 Αυγούστου 2016 Χρ. Γιανναράς: Παντομίμα δημοκρατίας
13 Δεκεμβρίου 2015 Χρήστος Γιανναράς: "Παρακμή θα πει: αυτοαχρήστευση"
22 Ιουνίου 2015 Χρ. Γιανναράς: Το μόνο ρεαλιστικό ισοδύναμο
2 Ιουνίου 2015 Χρ. Γιανναράς: Δεν είναι κρίση, είναι παρακμή
2 Φεβρουαρίου 2015 Χρήστος Γιανναράς: Χαρά και δόξα του ηγέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου