7 Νοεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα ΝΔ 15% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 15 μονάδων στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), για λογαριασμό του Σκάι.

Η Ν.Δ. εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι μόλις 15% του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα που συνελλέγησαν το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου 2016. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή (7%) και ακολουθούν ΚΚΕ (5,5%), Δημοκρατική Συμπαράταξη (4,5%) και Ένωση Κεντρώων (3%). Από τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα, στο όριο της εισόδου στη Βουλή καταγράφεται η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αντιθέτως, Ποτάμι και ΑΝΕΛ καταγράφονται στο 2%, ποσοστό 1,5% συγκεντρώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 1% η Λαϊκή Ενότητα του κ. Π. Λαφαζάνη. Η αποχή εκτιμάτα στο 15,5% ενώ άκυρο ή λευκό επιλέγει το 7% των ερωτηθέντων.

Στην παράσταση νίκης το 64% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Το ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 12,5%.

Το 87% των πολιτών εκτιμά ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 89% δηλώνει μη ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης του κ. Αλ. Τσίπρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 13 από τους 100 ψηφοφόρφους του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο του 2015 δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Αντιθέτως, το 79% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από το μέχρι σήμερα κυβερνητικό έργο.

Τέλος η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος περιορίζεται στο 35,5%, δηλαδή μόνον ένας στους τρεις που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015 δηλώνουν ότι θα ξαναψηφίσουν. 

Η δημοσκόπηση αναλυτικά ΕΔΩ 

Πηγές: 
skai.gr, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου