1 Νοεμβρίου 2016

Μίμης Πλέσσας: «Να αυξηθούν οι ΕΛΛΗΝΕΣ και να λιγοστέψουν οι ΔΗΘΕΝ»

από τη Ναυτεμπορική
Σε μια «Μεγάλη συνάντηση» που χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες για να πραγματοποιηθεί, ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας συναντά τον κιθαρωδό, τραγουδοποιό και ερμηνευτή Κώστα Χατζή, για πρώτη φορά επί σκηνής, και μιλά για αυτήν τη μουσική συνεύρεση.

Με λαχτάρα, αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση, οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής, συναντιούνται στο Μικρό Παλλάς, από τις 31 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9.30 το βράδυ, για λίγες μόνο παραστάσεις.

Ο Μίμης Πλέσσας θα καθίσει στο αγαπημένο του πιάνο, για να συνοδεύσει τον Κώστα Χατζή που θα παίξει τη λατρεμένη του κιθάρα, και μας μιλά για αυτήν τη σκηνική σύμπραξη και για τη σημερινή Ελλάδα.


- Μιλήστε μας για το χρονικό της πρώτης σας αυτής σύμπραξης με τον Κώστα Χατζή. 
- Η ιδέα εγκυμονούσε και στη Λουκίλα, στον Κώστα ασφαλώς, μα και σε μένα, τον υπομονετικό της παρέας. Στις προσδοκίες μας και στα καλά όνειρά μας, φυλάμε την πίστη πως αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει χρονικό. 

- Τι σας ενώνει μαζί του και τι θαυμάζετε περισσότερο σε εκείνον; 
- Στην πρώτη μας κιόλας συνάντηση με τον Κώστα Χατζή, πριν από 50 χρόνια, ένιωσα την ιδιαιτερότητα που είχε η ευαισθησία του, το χρώμα του και το ταλέντο του. Τον εμπιστεύτηκα, υπήρξα δίπλα του, όποτε με χρειάστηκε, και εκείνος μου ανταπέδωσε πλουσιοπάροχα την πίστη μου και τη φιλία μου.

- Τι θα παρουσιάσετε στη «Μεγάλη συνάντηση»;
- Φυσικά, τα τραγούδια μας. Τα τραγούδια σας. Τα τραγούδια του. Και τα τραγούδια μου.

- Πώς αισθάνεστε για τη σημερινή Ελλάδα;
- Πολύ θα ήθελα να αντιπαρέλθω την ερώτηση. Αλλά, σήμερα, μία τέτοια απόφαση θα ήταν αποκοτιά. Γι’ αυτό, λοιπόν, με αυστηρότητα, λέω πως ελπίζω με όλη μου τη δύναμη να αυξηθούν οι ΈΛΛΗΝΕΣ και να λιγοστέψουν οι ΔΗΘΕΝ.

- Τι μας έφερε σε αυτό το σημείο;
- Η ευκολοπιστία μας σε αυτούς που τάζουν ανεύθυνα, αλλά και σε αυτούς που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους.

- Τι χρειαζόμαστε πραγματικά σε αυτήν τη δύσκολη φάση;
- Σοβαρότητα και ευθύνη. Συνέπεια και επιμονή στα ιδανικά μας.

- Βλέπετε αίσιους οιωνούς για το μέλλον;
- Να σας θυμίσω ποια τρύπωσε και κρύφτηκε στο κουτί της Πανδώρας; Ήταν η ελπίδα. Η αναμενόμενη. Η απαραίτητη συντροφιά των σκεπτόμενων.

Πληροφορίες
Μικρό Παλλάς: Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου (CityLink) - Αθήνα, τηλ.: 210 3210025. Διάθεση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλείο Ευριπίδης τηλεφωνικά: 211 1000365 και 11876, ηλεκτρονικά: ticket365.gr και viva.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου