10 Νοεμβρίου 2016

Οικογένεια Τραμπ: Μια ζωή σαν σαπουνόπερα

Στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016, κάνοντας την έκπληξη, ο απροβλεπτος και αμφιλεγόμενος Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη ως ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ποιος είναι όμως ο νέος πλανητάρχης; και τι γνωρίζουμε για την διάσημη πλέον οικόγένειά του; Κάποιες απαντήσεις στη συνέχεια: 

Ο Ντόναλντ Τζον Τραμπ (Donald John Trump), σύμφωνα με τη 
wikipedia, είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, κτηματομεσίτης, τηλεοπτική προσωπικότητα, πρώην στρατιωτικός (λοχαγός), συγγραφέας και πλέον εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Είναι πρόεδρος του The Trump Organization και ιδρυτής της αλυσίδας ξενοδοχείων-καζίνο Trump Entertainment Resorts. Παρουσίασε επίσης το τηλεπαιχνίδι-ριάλιτι του NBC The Apprentice από το 2004 μέχρι το 2015. Επίσης έχει εισαχθεί στο WWE Hall of Fame το 2013, στην πτέρυγα των επιχειρηματιών.

Γεννήθηκε στις 
14 Ιουνίου του 1946 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Παράλληλα με τις σπουδές του στη Σχολή Γουάρτον στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, δούλεψε στην κτηματομεσιτική εταιρεία του πατέρα του Φρεντ Τραμπ, στην οποία εντάχθηκε επίσημα το 1968. Ανέλαβε την ηγεσία της το 1971, την μετονόμασε σε The Trump Organization, και άρχισε να ασχολείται με την κατασκευή μεγάλου μεγέθους κτιρίων. Οι αλλαγές στις τιμές των ακινήτων στα τέλη της δεκαετίας του 1980 οδήγησε την The Trump Organization στα πρόθυρα της καταστροφής αλλά στη συνέχεια κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά. Το περιοδικό Forbes εκτίμησε την περιουσία του το 2015 σε 4 δις δολάρια ΗΠΑ.

Στις 16 Ιουνίου 2015 ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές του 2016, διεκδικώντας το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016 εξελέγη ως ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αναλαμβάνει τα καθήκοντα προέδρου στις 20 Ιανουαρίου του 2017, όντας ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, ξεπερνώντας σε χρόνια, τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν που είχε εκλεχθεί το 1980 όντας 69 χρονών.  


Οικογένεια Τραμπ: Μια ζωή σαν σαπουνόπερα


Αφθονο χρήμα, χλιδή, μοντέλα, διαζύγια – Οι συγγενείς του προέδρου Ντόναλντ είναι έτοιμοι να «καταλάβουν» την Ουάσιγκτον (στοιχεία κυρίως από tovima.gr):

Οι άνδρες; Είναι μεγιστάνες, κληρονομικώ δικαιώματι. Τους αρέσουν οι μπίζνες, τα ανταγωνιστικά σπορ και το κυνήγι. Οι γυναίκες; Πρώην μοντέλα οι περισσότερες, έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση και ακριβά γούστα. Η «νέα Πρώτη Οικογένεια» της Αμερικής δεν θα είναι σαν καμία άλλη - αν μη τι άλλο, γιατί έχει συνηθίσει σε μια ζωή σαν σαπουνόπερα.

Τρεις γάμοι, πέντε παιδιά, επτά εγγόνια, καυτές σχέσεις, για τον 
Ντόναλντ Τραμπ... Και μια αμίμητη ατάκα: «25 εκατ. δολάρια στην Ιβάνα; Δεν φτάνουν ούτε για μανικιούρ!». Αυτό είχε φωνάξει ο δικηγόρος της στο πολύκροτο διαζύγιο του Ντόναλντ Τραμπ από την τσέχα μόντελ (το 1992). Επόμενος γάμος με τη στάρλετ-μοντέλο Μάρλα Μέιπλς. Υστερα και από αυτό το διαζύγιο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ παντρεύτηκε το 2005 τη σλοβένα πρώην μόντελ Μελάνια Κνάους.


Αν και η οικογένεια Τραμπ είναι τεράστια, μόνο ο πρόεδρος Ντόναλντ, η πρώτη κυρία Μελάνια και ο 10χρονος γιος τους Μπάρον θα μετακομίσουν στον Λευκό Οίκο. «Αν υποθέσουμε, δηλαδή, ότι θα εξακολουθήσει να λέγεται Λευκός και δεν θα πάρει ο Τραμπ ένα σπρέι με χρυσή μπογιά για να τον κάνει λίγο πιο φανταχτερό, κάτι σαν τον Χρυσό Οίκο» γράφουν κάποιοι που προσπαθούν να βρουν στο πικρό χιούμορ παρηγοριά για τη νίκη του κροίσου. Γιατί ο Λευκός Οίκος επί Τραμπ θα είναι... διαφορετικός.

Γεννημένη στη Σλοβενία, η 46χρονη καλλονή Μελάνια Κνάους (Melania Knauss), η τωρινή σύζυγος Ντόναλντ Τραμπ, είναι πρώην μοντέλο. Παντρεύτηκαν στις 22 Ιανουαρίου 2005 και απέκτησαν τον Μπάρον-Γουίλιαμ Τραμπ (γενν. 20 Μαρτίου 2006). Ο
 μικρός Μπάρον είναι οπαδός των σπορ, ιδιαίτερα του τένις και φυσικά του μίνι γκολφ. 


Αλλά ποια από τις γυναίκες Τραμπ δεν ήταν μοντέλο;

Η πρώτη σύζυγος (παντρεύτηκαν τον  Απρίλιο του 1977) Ιβάνα Ζελνίκοβα ήταν τσέχα και μοντέλο. Μαζί της απέκτησε τρία παιδιά: τον Ντόναλντ-Τζούνιορ Τραμπ, την Ιβάνκα Τραμπ και τον Έρικ Τραμπ.    

Η Ιβάνκα Τραμπ, η κόρη του Ντόναλντ από την πρώτη σύζυγο Ιβάνα, έκανε μόντελινγκ στην πασαρέλα προτού μπει στις επιχειρήσεις του μπαμπά της ως πρόεδρος Ανάπτυξης και Εξαγορών. Τώρα μπορεί να λέει ότι τον βοήθησε να αποκτήσει την Αμερική. Ο θαυμασμός είναι αμοιβαίος. Σε ραδιοφωνική συνέντευξη το 2003, ο Τραμπ είχε πει ότι η μεγαλύτερη κόρη του έχει «το καλύτερο σώμα στις ΗΠΑ». Ομοίως, σε μια εμφάνισή του στο ABC, το 2006, είχε πει ότι αν η Ιβάνκα δεν ήταν κόρη του θα έβγαινε ραντεβού μαζί της.

Αναμφισβήτητα η πιο ελκυστική των απογόνων Τραμπ, η Ιβάνκα θα είναι σίγουρα τακτική επισκέπτρια στην Ουάσιγκτον. Φέτος το καλοκαίρι απέκτησε το τρίτο παιδί της με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κάσνερ μετά τον γάμο τους το 2009. Ο Κάσνερ είναι γιος γνωστού επιχειρηματία ξενοδοχείων στη Νέα Υόρκη και ιδιοκτήτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Observer», επίσης στη Νέα Υόρκη.

Εξέχουσα θέση στην εκστρατεία είχε και ο 38χρονος Ντόναλντ τζούνιορ, πρωτότοκος γιος του Τραμπ και της Ιβάνα. Η σύζυγός του Βανέσα ήταν μοντέλο και είχε σύντομη σχέση με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, όταν ήταν 20 ετών. Τζούνιορ και Βανέσα έχουν χαρίσει στον Ντόναλντ πέντε εγγόνια. Ο Ντόναλντ τζούνιορ έκανε μερικές δικές του γκάφες στην εκστρατεία, όπως τότε που συνέκρινε τους πρόσφυγες με τα κουφέτα από σοκολάτα Skittles. «Αν είχα ένα μπολ με Skittles και σας έλεγα ότι τρία μπορούν να σας σκοτώσουν, θα παίρνατε μια χούφτα;» έγραψε στο Twitter. «Αυτό είναι το πρόβλημά μας με τους πρόσφυγες από τη Συρία» είπε.

Στη συνέχεια, υπάρχει ο Ερικ Τραμπ, ο οποίος ασχολήθηκε επίσης με την εκστρατεία. Οπως και στον μεγαλύτερο αδελφό του, του αρέσει να πυροβολεί μεγάλα ζώα, ιδίως αρκούδες, καθώς και λιοντάρια στην Αφρική. Υπάρχει μια διάσημη φωτογραφία που τον δείχνει να ποζάρει με μια κομμένη ουρά ελέφαντα. Η σύζυγος του Ερικ, Λάρα, δεν είναι πρώην μοντέλο αλλά πρώην προσωπική γυμνάστρια, με εξίσου εντυπωσιακά σωματικά προσόντα.

Το 1993 ο Ντόναλντ Τραμπ νυμφεύτηκε την ηθοποιό Μάρλα Μάπλς (Marla Maples) και απέκτησαν την Τίφανι. Η 22χρονη Τίφανι Τραμπ, αποφοίτησε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και θέλει να γίνει ... μοντέλο! Εκανε το ντεμπούτο της τον Φεβρουάριο στην Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης.

Πηγές: Στοιχεία από el.wikipedia.org και www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου