11 Νοεμβρίου 2016

Προκήρυξη των «Πυρήνων της Φωτιάς» απειλεί να χαλάσει τη φιέστα για τον Ομπάμα

Με νέα προκήρυξη* που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη στην οικία της εισαγγελέως κυρίας Γεωργίας Τσατάνη, στις 12 Οκτωβρίου, ζητώντας από τους πολίτες να απομονώσουν τους δικαστικούς λειτουργούς. Επίσης να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για να «χαλάσουν τη γιορτή» λόγω της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Στη προκήρυξη με τίτλο «Σχέδιο Νέμεσις – Πώς και γιατί χτυπήσαμε την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη» σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «συναντάμε την εισαγγελέα Γ. Τσατάνη. Θρησκόληπτη, με στενές σχέσεις σε εκκλησιαστικούς κύκλους με “βαθιές τσέπες”, η Τσατάνη είχε μεριμνήσει κι αυτή για τη διευκόλυνση-κουκούλωμα του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Πρόθυμη να εξυπηρετήσει την παράταξη της ΝΔ θάβοντας στα αζήτητα την υπόθεση του σκανδάλου των εξοπλιστικών του πρώην υπουργού Αμύνης και προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη...»

Σχετικά με το πώς έγινε η επίθεση οι συντάκτες της προκήρυξης υποστηρίζουν ότι «οι σύντροφοι του πυρήνα μας, που ανέλαβαν την εκτέλεση της επίθεσης, αναζήτησαν και εντόπισαν την εισαγγελέα και το σπίτι της. Επειδή έμενε σε πολυκατοικία στην οδό Ιπποκράτους 112 και υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστούν άσχετοι άνθρωποι απ' το στόχο μας επιλέξαμε να τοποθετήσουμε εκρηκτικό μηχανισμό μέτριας ισχύος με 3kg εκρηκτικής ύλης και διπλό σύστημα χρονοκαθυστέρησης. Γνωστοποιούμε στους ανθρώπους, που έχουν την ατυχία να είναι γείτονες δικαστικών, ότι οι δικαστές είναι στόχοι του αντάρτικου πόλης για τις βρώμικες υπηρεσίες που παρέχουν στην εξουσία. Για αυτό να τους απομονώσουν και να τους κάνουν σαφές ότι είναι δακτυλοδεικτούμενοι και ανεπιθύμητοι στη γειτονιά...».

Αναφέρονται επιπλέον και στην επικείμενη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα λέγοντας ότι «η αριστερή κυβέρνηση, που μέχρι χθες διαδήλωνε κάτω από το σύνθημα "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", τώρα θα τον υποδεχθεί με τιμές. Η φιέστα της εξουσίας θα μετατρέψει την Αθήνα σε μία πόλη υπό στρατιωτική κατοχή, με χιλιάδες μπάτσους στους δρόμους να επιβάλλουν την ισχύ του καθεστώτος. Οι αναρχικοί, ως ο μόνος εσωτερικός εχθρός της εξουσίας, μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης της σύγκρουσης και να τους χαλάσουμε τη γιορτή... Μπορούμε να τους επιστρέψουμε ελάχιστη από τη βία που ασκούν καθημερινά πάνω μας... τη βία της οικονομικής κρίσης, των πολέμων στη Μέση Ανατολή, των δολοφονιών στην Παλαιστίνη, του φασισμού στην Ουκρανία, των συγκρούσεων στην Αφρική, των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση... Όμως η οργάνωση επιθέσεων και συγκρούσεων, κατά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, δεν θέλουμε να περιοριστεί σε μια περιστασιακή εκτόνωση, περιμένοντας την επόμενη διαδήλωση, την επόμενη απεργία, τον επόμενο πόλεμο... Το σαμποτάζ της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου μπορεί να είναι η αρχή της δημιουργίας ενός οργανωμένου αναρχικού κινήματος, με σκοπό την επίθεση στο εδώ και τώρα και την καταστροφή του κράτους και της εξουσίας.»

Μία ημέρα μετά την επίθεση στην εισαγγελέα η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη λέγοντας στο τέλος ότι «σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκήρυξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο "Νέμεσις"».

*Το κείμενο, η νέα προκήρυξη

Πηγή: www.tovima.gr 11.11.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου