2 Οκτωβρίου 2017

Ελεύθερος ύστερα από ομηρεία έξι μηνών ο επιχειρηματίας Μ. Λεμπιδάκης

Ελεύθερος, αν και σοβαρά καταβεβλημένος ύστερα από ομηρεία έξι μηνών, είναι ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης. Ο Μ. Λεμπιδάκης ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής στην περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκε και έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησε η αστυνομία σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκεται σε περιοχή 4 χιλιομέτρων, έξω από την πόλη του Ρεθύμνου.

Η επιχείρηση έγινε στις 07:30 το πρωί σε μάντρα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων στο 5ο χιλιόμετρο Ρεθύμνου-Χανίων. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος βρισκόταν στο ισόγειο και ένα ακόμη άτομο που εντοπίστηκε στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη Λεμπιδάκη.

«Υπήρχαν πληροφορίες για το που βρισκόταν ο επιχειρηματίας και χθες σχεδιάστηκε η επιχείρηση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ήταν σχετικά εύκολη, καθώς οι απαγωγείς δεν πρόλαβαν να προβάλουν κάποια αντίσταση» δήλωσε, σύμφωνα με την Καθημερινή, κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «η αστυνομία, που είχε εντοπίσει και καταγράψει άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή στην απαγωγή και από την επιτήρησή τους καθώς και από κάποιες πληροφορίες που συγκέντρωσε το τελευταίο διάστημα, κατάφερε να εντοπίσει το κρησφύγετο». Σημείωσε επίσης ότι «η σημερινή έφοδος έγινε με το πρόσχημα έρευνας για ναρκωτικά, ώστε να μην διαρρεύσει με οποιοδήποτε τρόπο, ότι η επιχείρηση είχε σαν στόχο τον εντοπισμό του επιχειρηματία».

Εκτός από τα δύο άτομα που συνελήφθησαν επί τόπου οι υπόλοιποι πέντε έχουν συλληφθεί σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις τόσο σε περειοχές της Κρήτης όσο και εκτός του νησιού, καθώς υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή τους στην υπόθεση απαγωγής. 


Το χρονικό της απαγωγής

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη το απόγευμα της 30ής Μαρτίου, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν από το Ηράκλειο προς την περιοχή Καλέσσα, έξω από την πόλη.

Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε επαρχιακό δρόμο, ενώ σε απόσταση μερικών μόλις χιλιομέτρων είχαν εντοπιστεί καμμένα και δύο Ι.Χ. που είχαν χρησιμοποιήσει οι απαγωγείς: ένα αγροτικό με το οποίο είχαν κλείσει τον δρόμο στον επιχειρηματία και μια BMW με την οποία οι απαγωγείς και το θύμα τους είχαν αρχικά απομακρυνθεί από το σημείο.

Το διάστημα που ακολούθησε, οι απαγωγείς πραγματοποίησαν αραιές επικοινωνίες με τον αδελφό του απαχθέντος αξιώνοντας λύτρα 100 εκατομμυρίων ευρώ (σε «μικρά» χαρτονομίσματα) για να απελευθερώσουν τον 54χρονο. Οι επικοινωνίες γίνονταν μέσω γραπτών μηνυμάτων ούτως ώστε η αστυνομία να μην μπορέσει να ταυτοποιήσει τους δράστες μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής.

Στη συνέχεια, οι αξιώσεις των απαγωγέων φέρονται να μειώθηκαν, παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδα που η οικογένεια Λεμπιδάκη αδυνατούσε να ικανοποιήσει. 

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο γιών του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης αλλά και της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Στη δημοσιότητα έδωσε, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, η αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των επτά συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
    Πρόκειται για τους :
    1) ΚΛΑΔΟ Εμμανουήλ του Δράκου και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1974 στο Ρέθυμνο.
    2) ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ Βασίλη του Παναγιώτη και της Μαρίκας, που γεννήθηκε το 1977 στην ΠΓΔΜ.
    3) ΠΟΛΟΜΑΡΚΑΚΗΣ Εμμανουήλ του Οδυσσέα και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1973 στα Χανιά.
    4) ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ Ελευθέριος του Ιωάννη και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε το 1995 στο Ρέθυμνο.
    5) ΠΟΛΑΚΗΣ Σταμάτιος του Νικολάου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε το 1971 στο Ρέθυμνο.
    6) ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ Χρήστος του Βασιλείου και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα.
    7) ΣΤΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ Εμμανουήλ του Γρηγορίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε 1972 στο Ρέθυμνο.
    Περισσότερα στο astynomia.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή