5 Ιανουαρίου 2018

Philip Morris: Μην καπνίζετε

"Eίναι καλύτερο να μην καπνίζει κανείς, αλλά, εάν το κάνει, γιατί να μην επιλέξει ένα προϊόν που είναι δυνητικά λιγότερο επιβλαβές από τα συμβατικά τσιγάρα;" Αυτό υποστηρίζει η Philip Morris International που πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο προϊόν: Το IQOS, μια συσκευή παρόμοια με στυλό, στην οποία εισέρχεται μια ράβδος καπνού. Όταν χρησιμοποιείται, ο καπνός θερμαίνεται, χωρίς να καίγεται. Και αυτό αποτελεί τεράστια διαφορά, υποστηρίζει, καθώς εξαλείφεται η διαδικασία της καύσης.

Παρά την κριτική και το εγγενές παράδοξο, η Philip Morris, μια εταιρεία-κολοσσός στην παραγωγή προϊόντων καπνού, ξεκίνησε μια πορεία "επανάστασης" στην καπνοβιομηχανία. Το σύνθημα είναι "ένα μέλλον χωρίς καπνό τσιγάρου". Η επιχείρηση αναπτύσσει νέα εναλλακτικά προϊόντα για καπνιστές στο ερευνητικό κέντρο της The Cube στο Neuchatel της Ελβετίας. 

Ο Manuel Peitsch (φωτογραφία αριστερά), Επιστημονικός Διευθυντής της Philip Morris International, ο άνθρωπος πίσω από τα νέα προϊόντα καπνού χωρίς καύση που αναπτύσσει η εταιρεία, μιλά στο Forbes για τις αλλαγές στην καπνοβιομηχανία τις τελευταίες δεκαετίες και εξηγεί γιατί η εταιρεία του επενδύει τεράστια ποσά, προσπαθώντας να αναπτύξει για τους καταναλωτές εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης, τα οποία ενέχουν μειωμένο κίνδυνο πρόκλησης ασθενειών που σχετίζονται με τον καπνό. Να σημειωθεί ότι η ομάδα του ασχολείται σήμερα με την ανάπτυξη τεσσάρων νέων προϊόντων για καπνιστές – δύο προϊόντων ηλεκτρονικού ατμίσματος και δύο προϊόντων θέρμανσης καπνού. 

Μεταξύ άλλων ο Manuel Peitsch (στη συνέντευξή του στην Martina Jurinova που αναδημοσιεύει το capital.gr) εξηγεί γιατί αυτά τα εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης είναι προϊόντα μειωμένου κινδύνου σε σύγκριση με το κάπνισμα παραδοσιακών τσιγάρων:

"Ο πρώτος λόγος για τον οποίο τα συμβατικά τσιγάρα είναι επικίνδυνα και τοξικά είναι ότι καίνε καπνό. Επομένως, η διαδικασία καύσης είναι επικίνδυνη. Οι άνθρωποι καπνίζουν τσιγάρα λόγω της νικοτίνης, αλλά, στην πραγματικότητα, οι ασθένειες προκαλούνται από τις τοξικές ουσίες που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της καύσης. Κάθε προϊόν που θέλει να είναι προϊόν μειωμένου κινδύνου πρέπει να απαλείψει την καύση από τη διαδικασία" αναφέρει και προσθέτει: 

"Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους. Πρώτον, με τη χρήση ενός υγρού μέσα στο οποίο εισάγεται καθαρή νικοτίνη. Αυτή είναι η βάση της δημιουργίας των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Ο δεύτερος τρόπος είναι να θερμανθεί ο καπνός σε θερμοκρασία κατώτερη του επιπέδου καύσης και αυτό γίνεται στην περίπτωση του IQOS. Απαιτείται η σωστή τεχνολογία για να γίνει αυτό και, με τη βοήθειά της, δημιουργείται μια ελκυστική για τους χρήστες συσκευή. Γνωρίζουμε ότι η συσκευή αυτή πρέπει να είναι κάτι που θα αρέσει στους καπνιστές, αλλιώς δεν θα την αποδεχτούν και δεν θα την αγοράσουν. Το αερόλυμα που παράγεται από τη θέρμανση του καπνού πρέπει να προσφέρει επίσης στους καπνιστές αυτό που περιμένουν από ένα τσιγάρο, δηλ. τη νικοτίνη. Ταυτόχρονα, πρέπει να μειώνει το επίπεδο τοξινών που παράγονται λόγω της καύσης των παραδοσιακών τσιγάρων". 

"Το κάπνισμα προκαλεί πολλές σοβαρές ασθένειες, οι οποίες εντάσσονται γενικά σε τρεις κατηγορίες: καρκίνος (κυρίως, καρκίνος των πνευμόνων), χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτό που κάνουμε βασικά είναι να εξαλείφουμε τις τοξίνες από το αερόλυμα. Γνωρίζουμε ότι ο καπνός είναι ένα πολύπλοκο μείγμα τοξινών, επιβλαβών για την υγεία. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τα επίπεδα τοξινών, το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή, μειώνοντας έτσι και τον κίνδυνο ασθένειας. Τα επίπεδα τοξινών στο IQOS είναι μειωμένα κατά ποσοστό 90 έως 95 τοις εκατό". 

Πηγή: capital.gr 







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου