3 Ιανουαρίου 2018

Τραμπ σε Κιμ: Tο δικό μου κουμπί είναι μεγαλύτερο και δυνατότερο!

Με ένα ειρωνικό σχόλιο στο twitter απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν σχετικά με τη δήλωση του τελευταίου ότι «το πυρηνικό κουμπί είναι συνέχεια πάνω στο γραφείο του». Ο Τραμπ "σχολίασε" με τον δικό του τρόπο, διαβεβαιώνοντας τον βορειοκορεάτη ηγέτη ότι «το δικό του πυρηνικό κουμπί είναι μεγαλύτερο, δυνατότερο και επιπλέον λειτουργεί».

«Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης μόλις δήλωσε ότι "το πυρηνικό κουμπί είναι πάνω στο γραφείο του συνέχεια." Κάποιος στο εξασθενημένο καθεστώς του που πεθαίνει της πείνας να τον ενημερώσει παρακαλώ ότι έχω κι εγώ Πυρηνικό Κουμπί, που όμως είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ δυνατότερο από το δικό του, και το δικό μου Κουμπί λειτουργεί!», ανέφερε στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.


Donald J. Trump @realDonaldTrump

North Korean Leader Kim Jong Un just stated that the “Nuclear Button is on his desk at all times.” Will someone from his depleted and food starved regime please inform him that I too have a Nuclear Button, but it is a much bigger & more powerful one than his, and my Button works!
102.535 replies 109.305 retweets 261.696 σημάνσεις "Μου αρέσει"

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του για το νέο έτος επανέλαβε ότι η χώρα του είναι πλέον πυρηνική δύναμη, ενώ επισήμανε ότι έχει πάντα πάνω στο γραφείο του το «κουμπί» για την εκτόξευση των βορειοκορεάτικων πυρηνικών όπλων: «Αυτό δεν είναι απειλή, είναι η πραγματικότητα», υποστήριξε. 


Προς το παρόν φαίνεται ότι «Τα παιδία παίζει»! αλλά με τις τύχες του πλανήτη... 

Να σημειωθεί πάντως ότι στην ίδια ομιλία του ο βορειοκορεάτης ηγέτης έκανε μια χειρονομία προς την κατεύθυνση της Νότιας Κορέας, δηλώνοντας πως ο δρόμος προς τον διμερή διάλογο είναι «ανοικτός» και ότι είναι διατεθειμένος να στείλει βορειοκορεάτες αθλητές να συμμετάσχουν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιοντσάν της Νότιας Κορέας, κάτι που  υποβάθμισε η Ουάσιγκτον. 

Οι ΗΠΑ «δεν θα πάρουν καμιά συνάντηση στα σοβαρά» εάν αυτή δεν αφορά την εξάλειψη του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας, ξεκαθάρισε η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι λίγες ώρες πριν το tweet του Τραμπ.

Πηγές: Με στοιχεία απο twitter.com, kathimerini.gr, naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου