18 Ιουλίου 2018

Το Ρωσικό πλοίο «Ντονσκόι» βρέθηκε μετά από 113 χρόνια

Το σκουριασμένο ρωσικό πλοίο «Ντίμτρι Ντονσκόι», που φέρεται να μετέφερε αμύθητους θησαυρούς, βρέθηκε την Κυριακή στο βυθό της Νότιας Κορέας περίπου ένα χιλιόμετρα ανοικτά της νήσου Τζεοντόνγκ-Ρι σε βάθος 434 μέτρων, όπως ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική ναυτιλιακή εταιρεία Shinil Group.
 
Πρόκειται για πλοίο του ρωσικού αυτοκρατορικού στόλου της Βαλτικής το οποίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Ρωσο-ιαπωνικού πολέμου (1905). 

Η Shinil Group έστειλε δύο βαθυσκάφη που εντόπισαν το σκουριασμένο σκαρί της φρεγάτας κι έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τη λέξη «Ντονσκόι» γραμμένη στα Κυριλλικά: 



«Η ανακάλυψή μας έβαλε τέλος στη συζήτηση για την ύπαρξη του Ντονσκόι και το σημείο όπου βυθίστηκε. Σύντομα θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες ανέλκυσής του», ανέφερε ο όμιλος. 

Το πλοίο φέρεται να μετέφερε αμύθητους θησαυρούς, ενώ αρκετά μέσα κάνουλ λόγο για εκατοντάδες τόνους χρυσού. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στίγμης.

Φημολογείται δε, ότι το πλήρωμά αδυνατούσε να αποφύγει τα ιαπωνικά πυρά και για να μην πέσει στα χέρια των αντιπάλων, το βύθισε. 

Πηγές: kathimerini.gr , iefimerida.gr , youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου