26 Ιουλίου 2018

Σε λίμνη μετά την καταιγίδα πάρκινγκ στο Μαρούσι

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν στο Μαρούσι, μετά την καταιγίδα που έπληξε τα βόρεια προάστια το απόγευμα της Πέμπτης. Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε χειμάρρους που, εκτός των άλλων, μετέτρεψαν σε λίμνη ένα πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Σωρού και Κηφισίας, στην περιοχή του Αμαρουσίου, με αποτέλεσμα δεκάδες αυτοκίνητα να «πνιγούν», έστω και προσωρινά, κάτω από το νερό και τη λάσπη.

«Το ρέμα της Σαπφούς» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος «κατέβασε υπερβολική ποσότητα νερού και δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα εάν δεν έπεφτε επάνω στο παράνομο αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου (στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου), όπως και στο πάρκινγκ που έχει διαμορφώσει στον χώρο των παλαιών αποθηκών της εταιρίας ΗΒΗ» επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης. 

«Χώροι για τους οποίους επανειλημμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα έχει αποστείλει έγγραφα με την εντολή να κλείσει το αμαξοστάσιο και να αποξηλωθούν οι αυθαίρετες κατασκευές από τον χώρο των αποθηκών λόγω κινδύνων που εγκυμονούν σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων» επισημαίνει ο κ. Καραμέρος. «Βεβαίως δεν εισακουστήκαμε» παρατηρεί και «τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα» που προκάλεσε η ξαφνική καταιγίδα στην απορροή του ρέματος η όποια παρεμποδίζεται, προσθέτει. 


Η Περιφέρεια Αττικής είναι «αποκλειστικά υπεύθυνη» για τη σημερινή πλημμύρα στο Μαρούσι, δηλώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. «Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωση του. 

Η ανάρτηση του Γ. Πατούλη στο twitter: 
 
Το Μαρούσι πλημμύρισε για μια ακόμη φορά με ευθύνη της κα.Δούρου. Επιτέλους υλοποιείστε τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς. Αν χαθούν ζωές θα έχετε την αποκλειστική ευθύνη.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη , εδώ και μήνες βρίσκονται στα συρτάρια της Περιφέρειας οι μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη χρηματοδότηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς. Αντίθετα τονίζει,«διαρκώς η Περιφέρεια καθυστερεί την έγκρισή τους, ενώ ζητά και πρόσθετες μελέτες που δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να τις καταθέσει». 


Εχουμε λοιπόν την Περιφέρεια Αττικής να ρίχνει τις ευθύνες στο Δήμο Αμαρουσίου και τον Δήμο Αμαρουσίου στην Περιφέρεια Αττικής! Και το πρόβλημα να διαιωνίζεται. Τουλάχιστον ήταν ευτύχημα που, σε αυτή την περίπτωση, δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες...

Πηγές: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ , kathimerini.gr , twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου