10 Ιουλίου 2018

Επίθεση Μελανσόν κατά Τσίπρα: Είναι από τις πιο ελεεινές φιγούρες της Ευρώπης

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο Μελανσόν ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πρόδωσε τον λόγο» του λαού, «ξεπουλά την δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του».

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος του γαλλικού δικτύου BFMTV ρώτησε τον Μελανσόν για μία παλαιότερη δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού, στην οποία είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Εχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει. Είμαι πλέον βέβαιος ότι σε περίπτωση νίκης, δεν θα ξέρει τι να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί αριστερή θέση».

Ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του. Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του; Δεν θέλω να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν εγώ αναλάβω την εξουσία θα γίνω ένας ακόμη… Τσίπρας».

Τσίπρας - Μελανσόν σε παλιές καλές στιγμές 

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου το Κόμμα της Αριστεράς, του Ζαν-Λικ Μελανσόν, είχε απαιτήσει να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά κατηγορώντας το ελληνικό κυβερνών κόμμα για φιλελεύθερες πολιτικές και δουλική στάση απέναντι στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και προκειμένου να υπάρξει "καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα", εναντίον του οποίου αγωνίζεται. 

Κάποτε ήταν φίλοι. Πιο παλιά, το 2014 ο Μελανσόν είχε στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τον Τσίπρα, ενώ στις προεδρικές εκλογές του 2017 στη Γαλλία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Μελανσόν. 

Πηγές: kathimerini.grtanea.gr 

Σχετική ανάρτηση:
Aποβολή ΣΥΡΙΖΑ από Ευρωπαϊκή Αριστερά ζητεί ο Μελανσόν (01.02.2018)


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου