17 Ιουλίου 2018

Η ΝΔ για την υπόθεση με την εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα

Με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, για την υπόθεση της τεχνικής εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ, που δημοσιοποιεί και αποδεικνύουν, όπως ισχυρίζεται, ότι «η εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα, εν πλήρει γνώσει της, διεκδίκησε ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκ ευρώ καταθέτοντας -και μάλιστα δύο φορές στις αρμόδιες αρχές- πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα» επανέρχεται σήμερα με ενημερωτικό της σημείωμα η Νέα Δημοκρατία.

«Στην εταιρεία αυτή διαχειριστής και ομόρρυθμος εταίρος είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού, κ. Δημήτρης Τσίπρας. Ομόρρυθμος εταίρος είναι και η αδελφή του πρωθυπουργού, κ. Ζανέτ Τσίπρα. Στην εταιρεία μετείχε επίσης ενεργά και ο ξάδελφος του πρωθυπουργού, κ. Γεώργιος Τσίπρας, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και νυν Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού» αναφέρει.


Στο μακροσκελές ενημερωτικό της σημείωμα με τίτλο "
Ενημερωτικό Σημείωμα για την υπόθεση με την εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα" η ΝΔ αναφέρει τα κατά την άποψή της γεγονότα, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία, για να συνεχίσει, μεταξύ άλλων, με τα ακόλουθα:

«Με απλά λόγια, η εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα φέρεται να έχει κάνει τα εξής:
α) Να έχει εξ αρχής καταθέσει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, αλλάζοντας την ημερομηνία του εγγράφου που του είχε χορηγήσει το ΤΣΜΕΔΕ
β) Να έχει επανακαταθέσει νέο πλαστογραφημένο έγγραφο ισχυριζόμενη και πάλι ότι ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου έχει ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ δεν είχε
».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ύστερα από όλα αυτά, στις 30/6/2015, ασκείται δίωξη και η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια. Τότε, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την αξιωματική αντιπολίτευση, συμβαίνει το εξής παράδοξο:
«Ο κ. Γεώργιος Τσίπρας που έχει στο μεταξύ αναλάβει τις δοτές θέσεις που του έχει παραχωρήσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, δεν διώκεται. Αντιθέτως σε δίκη παραπέμπεται μόνον ο αδερφός του Πρωθυπουργού, κ. Δημήτρης Τσίπρας, ως διαχειριστής της ΔΙΟΔΟΣ», αλλά όχι για κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα, αντιθέτως για πλημμέλημα.

Με απλά λόγια, όπως αναφέρει στο ενημερωτικό της σημείωμα η ΝΔ «ο κ. Δημήτρης Τσίπρας δεν διώχθηκε για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου με σκοπό το περιουσιακό όφελος της εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι ένας δημόσιος διαγωνισμός ύψους 1,1 εκ ευρώ θα εξυπηρετούσε απλώς τις... άμεσες βιοτικές ανάγκες της οικογένειας Τσίπρα, και μάλιστα χωρίς καμία βλάβη για το Δημόσιο».

Και το σημείωμα της η ΝΔ καταλήγει με τα εξής: «Τι συνέβη στο τέλος όλοι το γνωρίζουν. Η υπόθεση ουδέποτε εξετάστηκε επί της ουσίας στη δίκη που έγινε το Σεπτέμβριο του 2017. Και αυτό γιατί το άρθρο 217 επελέγη και για έναν επιπλέον λόγο: Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, τα πλημμελήματα που τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή και τελέστηκαν μέχρι μια ορισμένη ημερομηνία (31/3/16) θεωρούνται παραγεγραμμένα. Έτσι ο μεν κ. Δημήτρης Τσίπρας εντέλει δεν καταδικάστηκε και το Μέγαρο Μαξίμου πανηγυρίζει σήμερα για την τάχα αθώωσή του. Είναι όπως λέμε, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Εμείς, όπως και όλοι, αναμένουμε τις αντιδράσεις από το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Πηγή: nd.gr/deltia-tipou






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Κάποιος είχε πει ότι ο Νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Πιάνει μόνο τα μικρά έντομα, τα μεγάλα τον τρυπάνε και φεύγουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή