23 Ιουλίου 2018

Τουλάχιστον στην εξωτερική πολιτική λίγη σοβαρότητα

«Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε» είπε ο υπουργός Εξωτερικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και ο «Ρουβίκωνας» επιτέθηκε με μπογιές στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών. Ως ...πανίσχυρο Υπουργό της "Αποικίας Χρέους" χαρακτήρισε τον Νίκο Κοτζιά ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

«Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, προς όλους τους φίλους μας και μη, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική» τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Ήταν ένα μήνυμα, τόσο προς τη Ρωσία σχετικά με το γνωστό θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών, όσο και προς την αντιπολίτευση στην Ελλάδα για επικοινωνιακούς λόγους. 

από τη συνέντευξη του υπ. Εξωτερικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και ο «Ρουβίκωνας», αντιδρώντας με τον δικό του τρόπο στην εξωτερική πολιτική της χώρας, επιτέθηκε χθες με μπογιές στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεσή του στη ΔΟΥ Ψυχικού. Λίγο μετά τις 18:30, περίπου δέκα άτομα της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» επιτέθηκαν με μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου και προκάλεσαν φθορές, όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ.

Φυσικά, οι "πηγές" του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασαν "την απερίφραστη καταδίκη τους για τη χθεσινή επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτίριο του ΥΠΕΞ". Σύμφωνα δε με τις ίδιες πηγές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων»!.

Όμως και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούσε να παραμείνει απλός θεατής. Έτσι ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολίασε με ένα αιχμηρό tweet την φράση του "πανίσχυρου υπουργού της Αποικίας Χρέους", Νίκου Κοτζιά «η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε». Εγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος: 

Giorgos Koumoutsakos‏ @GKoumoutsakos
"Όλοι οι προηγούμενοι κότες", είπε, με διαπεραστική ματιά, στον καθρέφτη του ο πανίσχυρος Υπουργός της "Αποικίας Χρέους". Ατρόμητος καβαλάρης εκείνος με πύρινη ρομφαία που έτρεμε όλη η υφήλιος. Ένα τρανταχτό γέλιο ακούστηκε από την Ανατολή... Τίτλοι τέλους. Καλές διακοπές.


Με αυτή τη διπλωματία, που προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους ψηφοφόρους στο εσωτερικό, προσδοκούμε σαν χώρα θετικά αποτελέσματα στο εξωτερικό! Λίγη παραπάνω σοβαρότητα, από όλες οι πλευρές, θα ήταν το ελάχιστο ζητούμενο... 

afirimeno.com
Πηγές: Με στοιχεία απο ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, twitter.com

Σχετική ανάρτηση: 
Κοτζιάς: Η εποχή που διπλωματία ήταν το να κάνεις την κότα πέρασε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου