23 Ιουλίου 2018

Καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά

Υπό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, έπειτα από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει χθες στο Πολεμικό Μουσείου Χανίων. Όμως το κτίριο του Μουσείου καταστράφηκε. Το μόνο που έμεινε όρθιο από τις φλόγες είναι το εξωτερικό του κτιρίου,
 η κατάσταση του οποίου θα εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες, ενώ ολοσχερώς καταστράφηκαν η οροφή και όλοι οι εσωτερικοί χώροι του κτιρίου που ήταν κυρίως ξύλινες κατασκευές. 


Πρόκειται για τους πρώην Ιταλικούς Στρατώνες, ένα ιστορικό κτίριο του 1870. Μέχρι και πριν 4 χρόνια, λειτουργούσε ως παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, και έκτοτε ήταν εγκαταλελειμμένο. Πλέον, μετά την πυρκαγιά, το κτίριο έχει καταστραφεί, με την οροφή να έχει καταρρεύσει και μόνο την πρόσοψη να θυμίζει το ιστορικό κτήριο. 


Η φωτιά ξεκίνησε από το εσωτερικό του κτιρίου στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής, και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, προκαλώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα σε όλη την περιοχή. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως να προκλήθηκε από άτομα τα οποία είχαν βρει κατάλυμμα στο εγκαταλελειμμένο κτίριο.


Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στον χώρο του Μουσείου, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος επέκτασης της, ενώ είχε διακοπεί και η ηλεκτροδότηση στην περιοχή. Στο σημείο παραμένουν για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπύρωσης οχήματα και προσωπικό της πυροσβεστικής.

Πηγές: ekriti.gr, haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου