25 Ιουλίου 2018

65 χρόνια μυγοσκοτώστρα

από τη Deutsche Welle

Δεν πάω πουθενά χωρίς αυτήν!

Για μια άψογη επιδερμίδα το καλοκαίρι, χωρίς σημάδια από τσιμπήματα ενοχλητικών κουνουπιών, μια ελαστική μυγοσκοτώστρα, ελαφριά σαν πούπουλο, είναι ο ιδανικός σύντροφος. Αν η νεαρή γυναίκα της φωτογραφίας έχει μαζί της επίσης το κινητό και το αντηλιακό της, είναι άγνωστο.

Κατοχύρωση της πατέντας 
Η θριαμβευτική εμπορική σταδιοδρομία της μυγοσκοτώστρας ξεκίνησε από την επιστολή του εφευρέτη της Έριχ Σούμαν προς την Υπηρεσία Κατοχύρωσης Ευρεσιτεχνιών στο Μόναχο στις 25 Ιουλίου 1953. Με την εφεύρεσή του, ο εφευρέτης από την κωμόπολη Μούρχαρτ της Βάδης-Βυρτεμβέργης έκανε το... κυνήγι μυγών κάτι σαν λαϊκό σπορ στη γενέτειρά του. 

Θάνατος σε ανύποπτο χρόνο
Έξυπνο και θανατηφόρο εργαλείο. Καθώς η μυγοσκοτώστρα κατεβαίνει με ορμή, ο αέρας διαπερνά τις τρυπούλες της μειώνοντας την αντίσταση. Καμία πιθανότητα διαφυγής για τα έντομα. Αντίθετα, χωρίς τις τρύπες θα είχαν την ευκαιρία να γλυτώσουν εξαιτίας του ισχυρού ρεύματος που θα δημιουργούσε η μυγοσκοτώστρα κατευθυνόμενη πάνω τους.

Ηλεκτρική μυγοσκοτώστρα
Αυτή η σφήκα μπλέχτηκε στα θανατηφόρα ηλεκτρισμένα σύρματα, πέφτοντας στην παγίδα που της έστησαν οι άνθρωποι. Σε αυτήν την πιο μοντέρνα εκδοχή της σκοτώστρας, επιστρατεύεται η βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίθεση κουνουπιών; Να 'ναι καλά οι μυγοσκοτώστρες!
Οι διακοπές στη Φινλανδία μπορούν να γίνουν θεσπέσιες. Με τη βοήθεια αυτής της ηλεκτρικής μυγοσκοτώστρας και προστευτευτικές κουνουπιέρες για το κεφάλι, η επέλαση των κουνουπιών το καλοκαίρι παύει να είναι φόβητρο.

Πολιτική μυγοσκοτώστρα...
Η λογική της μυγοσκοτώστρας, σε μεταφορικό βεβαίως επίπεδο, φαίνεται να βρίσκει εφαρμογή και στην πολιτική. Σε αυτήν τη γελοιογραφία απεικονίζεται η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ που διώχνει μακριά τον πρώην υπουργό Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος απεικονίζεται σε μορφή ενοχλητικού ιπτάμενου εντόμου.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου