29 Ιουλίου 2018

Reuters: «Τα λόγια του Τσίπρα δεν σημαίνουν τίποτα για τους πυρόπληκτους»

«Πώς σκοπεύει να πληρώσει αυτήν την πολιτική ευθύνη και τι ακριβώς σημαίνει πολιτική ευθύνη;» διερωτάται ένας 79χρονος μπροστά από το καμένο σπίτι του, σημειώνει ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters με τίτλο «Τα λόγια του Τσίπρα δεν σημαίνουν τίποτα για τους πυρόπληκτους που στέκονται στις στάχτες».

«Τα λόγια είναι ωραία... αλλά θέλω να πει σε εμένα και εκείνους που αφανίστηκαν, τους φίλους μας... ποιανού λάθος είναι αν δεν είναι δικό του. Έχω φτάσει στα όριά μου», σημειώνει ο ίδιος ηλικιωμένος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του πρακτορείου, «η φωτιά στο Μάτι αποκάλυψε παθογένειες δεκαετιών στο ελληνικό κράτος: ανοικοδόμηση χωρίς άδεια σε διάσπαρτα σημεία, και μάλιστα με την ανοχή του κράτους, αφού οι κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά μάτια και κατόπιν νομιμοποιούσαν τα αυθαίρετα σπίτια για να κερδίσουν ψήφους».

Την ίδια ώρα, επαναλαμβάνεται στο ρεπορτάζ ο χαρακτηρισμός «αόρατος πρωθυπουργός», καθώς σε τηλεγράφημά του την Παρασκευή, λίγο πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, τον είχε χαρακτηρίσει άφαντο.


«Επέστρεψε από τη Βοσνία εσπευσμένα τη Δευτέρα το βράδυ, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Αλλά μένοντας άφαντος για τρεις ημέρες εξαγρίωσε κάποιους ανθρώπους». «Αφού ανακοίνωσε το τριήμερο πένθος, παρέμεινε αόρατος μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Εξόσον γνωρίζουμε, δεν επισκέφθηκε κάποιον από τους επιζώντες στο νοσοκομείο», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

«Ήταν στο γραφείο του, όπου συγκαλούσε τη μία συνάντηση μετά την άλλη, με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, τους δημάρχους. Ήταν απασχολημένος συντονίζοντας την επιχείρηση», απάντησε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.


Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, παρά την μακρά λίστα των μέτρων ανακούφισης για τους πυρόπληκτους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιζώντες και αντιπολίτευση κατακρίνουν τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του για στάση ανασθησίας καθώς δεν ζήτησαν συγγνώμη για τη φονικότερη πυρκαγιά στην Ελλάδα αλλά και γιατί απέτυχαν να αποτρέψουν την τραγωδία. Η κυβέρνησή εστιάζει στην «επικοινωνιακή πλευρά» της κρίσης και όχι «στην ουσία» υποστηρίζει η αντιπολίτευση. 


Πηγές: athensvoice.gr , kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου