31 Ιουλίου 2018

«Μια Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά»

Μία καρδιά, σχηματισμένη από κεριά, και στο κέντρο της η ημερομηνία της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, στήθηκε κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τη στιγμή που η βουβή διαμαρτυρία... ηχούσε στο Πανελλήνιο. 

Περίπου 2.500 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γιάννη Γκαγκαλούδη, μέσω των social media, με τον 39χρονο μπασκετμπολίστα να επιθυμεί με αυτό τον τρόπο να εκφράσει «Μια Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά», όπως ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, προκειμένου να αποτίσει φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων από τις πρόσφατες πυρκαγιές. 

«Μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κεράκια να φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδοξα. Να κάτσουμε απλά σιωπηλά. Σας παρακαλώ ας το κάνουμε», έγραψε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Και η κίνηση του μπασκετμπολίστα βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. 


Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες Δευτέρα στις 9, στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στη συνέχεια -και με τον αριθμό να αυξάνεται- κατευθύνθηκαν έξω από τη Βουλή, «τιμώντας σιωπηλά» τους νεκρούς από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο από τον Γιάννη Γκαγκαλούδη (στο λογαριασμό του στο facebook) μετά την συγκέντρωση:

Από σήμερα και για μια ζωή θα είμαι ο πιο περήφανος άνθρωπος του κόσμου... Ότι και να πω είναι λίγο... Δεν ξέρω και δυσκολεύομαι να βρω τρόπο να σας πω όλους ένα τεράστιο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο... 2500 κόσμος... Δεν το πιστεύω... Πόσο ανθρωπιά υπάρχει???? Ναι υπάρχει και είναι εδώ η απόδειξη... Αυτή η νύχτα θα μείνει χαραγμένη σε όλη τη ζωή τη δική μου της κόρης μου της οικογένειας μου... Σας αγαπώ πολύ και σας είμαι ευγνώμων.... Όλο αυτό το χρωστάω σε σας.... Καλό σας βράδυ.... 

Πηγές: facebook.com/giannis.gagaloudis, ΑΠΕ-ΜΠΕ, athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου