16 Ιουλίου 2018

Εικόνες από το Μουντιάλ 2018 που προκάλεσαν αίσθηση

Στον απόηχο του Μουντιαλ που ολοκληρώθηκε χθες στη Ρωσία με νίκης της Γαλλίας επί της Κροατίας με σκορ 4-2, κάποιες εικόνες, πέρα από τις αγωνιστικές φάσεις, που προκάλεσαν αίσθηση. Με την χαρά ή την λύπη, τους πανηγυρισμούς ή την απογοήτευση να είναι  ζωγραφισμένη στα πρόσωπα.

Επάνω αριστερά, ο Κιλιάν Μπαπέ, ο νεαρός άσσος της Γαλλίας με το κύπελλο.

«Το γερμανικό ναυάγιο». Η ήττα της Εθνικής Γερμανίας από την ομάδα της Νότιας Κορέας και ο επακόλουθος αποκλεισμός της από το Μουντιάλ της Ρωσίας αναλύεται εκτενώς από όλα τα γερμανικά ΜΜΕ. Η απογοήτευση από την εμφάνιση της Νασιονάλμανσαφτ αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι στους κόλπους της Εθνικής Γερμανίας την επόμενη μέρα κυριαρχούν στα σχόλια, τα ρεπορτάζ και τις αναλύσεις του τύπου. Για «γερμανικό ναυάγιο» κάνει λόγο η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνοντας: «Μετά το θαύμα με τη Σουηδία ήρθε η ήττα 0-2 από τη Νότια Κορέα και η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα (…) Για πρώτη φορά η Γερμανία αποτυγχάνει από τον προκριματικό γύρο». (Deutsche Welle 27.06.2018):

Απογοήτευση στους Μάριο Γκόμεζ και Ματς Χούμελς της Εθνικής Γερμανίας

Αίσθηση έκανε επίσης το περιστατικό με τους δύο παίκτες της Εθνικής Ελβετίας που σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό μετά τα γκολ τους απέναντι στη Σερβία. Πρόκειται για τους Γκρανίτ Τσάκα και Σερντάν Σακίρι, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Κόσοβο. Οι δυο τους είχαν αποδοκιμαστεί προηγουμένως από τους σέρβους φιλάθλους στις κερκίδες του γηπέδου:
Γκρανίτ Τσάκα και Σερντάν Σακίρι

Πάθος και... παρεκτροπές. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έζησε το ματς της Αργεντινής απέναντι στη Νιγηρία με ιδιαίτερα έντονο τρόπο. Στο δεύτερο, νικητήριο γκολ των Αργεντινών λίγο πριν τη λήξη του ματς, η θρυλική μορφή της ποδοσφαιρικής Αργεντινής εκτροχιάστηκε κάνοντας άσεμνες χειρονομίες από την εξέδρα. (Deutsche Welle 27.06.2018)
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Η Εθνική Κροατίας πέτυχε το μεγαλύτερο επίτευγμα της ιστορίας της. Η νίκη με 2-1 επί της Αγγλίας στην παράταση έστειλε τους Κροάτες στον τελικό της 15ης Ιουλίου, όπου θα βρουν απέναντί τους τη Γαλλία. (Deutsche Welle 12.07.2018)
Μάριο Μάντζουκιτς (αριστερά) και Ιβάν Πέρισιτς: οι χρυσοί σκόρερ της Εθνικής Κροατίας απέναντι στην Αγγλία 

Σαν μικρό παιδί γιόρτασε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τη νίκη της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Οι πανηγυρισμοί του σε ένα από τα γκολ της εθνικής κάνουν το γύρο του κόσμου.

Παρά την ήττα της Κροατίας στον τελικό από την Γαλλία με 4-2, ο Λούκα Μόντριτς αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Ο αρχηγός της «Χρβάτσκα» παρέλαβε δακρυσμένος την «Χρυσή Μπάλα» του Μουντιάλ από τα χέρια του Ρώσου Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν και δέχθηκε την παρηγορητική αγκαλιά της Προέδρου της Κροατίας, Koλίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς, χωρίς όλα αυτά να μετριάσαν τη λύπη του Λούκα Μόντριτς για τη χαμένη ευκαιρία της Ρωσίας. Αντίθετα πανευτυχής δείχνει ο Κιλιάν Μπαπέ της Γαλλίας που παρέλαβε το βραβείο για τον καλύτερο νέο παίκτη της διοργάνωσης:
Λούκα Μόντριτς και Κιλιάν Μπαπέ 

Τελικός, αποτέλεσμα Γαλλία-Κροατία 4-2, το κύπελλο στους Γάλλους και οι πανηγυρισμοί από τους παγκόσμιους πρωταθλητές:

Σχετικές αναρτήσεις:

Μουντιάλ 2018: Η Γαλλία πρωταθλήτρια κόσμου
Παράξενες και εντυπωσιακές εικόνες από το Μουντιάλ 2018






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου