26 Ιουλίου 2018

Κόντρα Κυβέρνησης και Σκάι με φόντο τις πυρκαγιές

Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε την πληροφορία περί σκέψεων του πρωθυπουργού να αποπέμψει υπηρεσιακά στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του κατηγορώντας τον ΣΚΑΪ ότι "απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει πιστός στην υπονόμευση και την προβοκάτσια".
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την απόφαση του "να μη συμμετέχουν τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές του ΣΚΑΪ".
"Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε" απαντά ο ΣΚΑΪ

προσθέτοντας ότι "η σημερινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ξεπερνάει κάθε όριο και δείχνει που το έχει οδηγήσει η ανασφάλεια και ανεπάρκεια διαχείρισης μιας μεγάλης κρίσης".

Πιο αναλυτικά, οι σχετικές ανακοινώσεις από ΑΠΕ-ΜΠΕ και skai.gr: 


Γ.Τ. Πρωθυπουργού: Ο ΣΚΑΙ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει πιστός στην υπονόμευση και την προβοκάτσια

«Την ώρα της μάχης, που οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τον εντοπισμό των αγνοουμένων και την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, ο ΣΚΑΙ ανακάλυψε δήθεν πρόθεση του πρωθυπουργού για «καρατομήσεις» των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας», τονίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Προσθέτει ότι «με τον τρόπο αυτό και αφού σήμερα το πρωί απέτυχε να κάμψει το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών τους, επιχειρεί τώρα να υπονομεύσει τον αγώνα Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και να κάμψει το ηθικό όσων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, τη μάχη για τον περιορισμό των συνεπειών μιας πρωτοφανούς καταστροφής».

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ότι «το ηθικό, όμως, των επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και όλων όσων δίνουν τη μάχη στο πλευρό των πολιτών δεν πρόκειται να καμφθεί από τα ψέματα του ΣΚΑΙ».

«Κάθε Έλληνας πολίτης γνωρίζει άλλωστε τις πρακτικές και το ρόλο του. Γνωρίζει πως ό,τι έκανε σήμερα το έχει κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνει στο μέλλον», σχολιάζει και συμπληρώνει πως «ο ΣΚΑΙ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει πιστός στην παράδοση της υπονόμευσης και της προβοκάτσιας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε». 


Σφοδρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σε ΣΚΑΙ 

Σφοδρή κριτική στον ΣΚΑΙ ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «εντεταλμένη υπηρεσία» με στόχο να πλήξει το ηθικό των στελεχών της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ και ανακοινώνει την απόφαση του να μη συμμετέχουν τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές του.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Με απόφαση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τη χυδαία επίθεση στο πρόσωπο των αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, που σε εντεταλμένη υπηρεσία εκτέλεσε ο ΣΚΑΙ με αποκλειστικό στόχο να πλήξει το ηθικό των στελεχών και μελών των δύο Σωμάτων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν θα συμμετέχουν πλέον σε εκπομπές του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού.

Ο ΣΚΑΙ θα έχει τη δυνατότητα να επιδίδεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς χωρίς τη δική μας παρουσία». 


Σκληρή απάντηση ΣΚΑΪ στο πρωτοφανές εμπάργκο στην ενημέρωση από κυβέρνηση 

Σε μία πρωτοφανή κίνηση επιβολής εμπάργκο στις εμφανίσεις των βουλευτών και των στελεχών του στα μέσα του ομίλου ΣΚΑΪ προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Νωρίτερα, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για την πληροφορία που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ περί σκέψεων του πρωθυπουργού να αποπέμψει υπηρεσιακά στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο ΣΚΑΪ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής: 

«Ο ΣΚΑΪ επιτελεί με επαγγελματισμό και αντικειμενικότητα την δημοσιογραφική του αποστολή. Έχει σταθεί με συνέπεια απέναντι στην αλαζονεία και την έπαρση πολλών κυβερνήσεων. Η σημερινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ξεπερνάει κάθε όριο και δείχνει που το έχει οδηγήσει η ανασφάλεια και ανεπάρκεια διαχείρισης μιας μεγάλης κρίσης. Δεν θα το ακολουθήσουμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε. Οι πολίτες γνωρίζουν άλλωστε ποιος κάνει φθηνή και άθλια προπαγάνδα και ποιος κάνει τη δουλειά του. Το αποδεικνύουν με την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στον ΣΚΑΪ αυτές τις δύσκολες ημέρες. Και αυτό είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει γιατί οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται»

Το επίμαχο δημοσίευμα του ΣΚΑΪ 

Καρατόμηση των αρχηγών Πυροσβεστικής και Αστυνομίας σκέφτεται ο Τσίπρας

«Αποφασισμένος να αποδώσει ευθύνες για την φονική πυρκαγιά που κατέκαψε την ανατολική Αττική και στοίχισε μέχρι σήμερα τη ζωή σε 81 ανθρώπους εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού φαίνεται να έχουν μπει ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας καθώς επίσης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης
». 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ , skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου