11 Ιουλίου 2018

Σοφία Σακοράφα: Με στεναχωρεί και με θυμώνει το γεγονός ότι στήριξα αυτή την κυβέρνηση

Μετανιωμένη για την επιλογή της να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα. Παράλληλα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός δεν κατάλαβε ποτέ το μήνυμα του δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στο Twitter στις 8.7.2018, αναφέρει:

"Με στεναχωρεί αφάνταστα και με θυμώνει πολύ το γεγονός ότι στήριξα αυτή την κυβέρνηση, πιστεύοντας ότι πραγματικά μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα. Και θυμώνει πολύ γιατί είπε πολλά, πάρα πολλά ψέματα.
Δεν έχει κανένας δικαίωμα, όταν απέναντί του έχει μια ταλαιπωρημένη κοινωνία απλά και μόνο για να πάρει την εξουσία, να χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο μέσο για να την πάρει.
Και έχω πει επανειλημμένως, ακούγοντας τον πρωθυπουργό να λέει «δεν ξέραμε, τώρα μάθαμε»: Ήσουν δύο χρόνια στην αντιπολίτευση- θεωρητικά και πρακτικά προετοιμαζόσουν να γίνεις κυβέρνηση. Εάν πραγματικά δεν ήξερες, ήσουν απόλυτα επικίνδυνος και ακριβώς γι’ αυτό θα έπρεπε να το έχουμε αντιληφθεί όλοι εμείς".

Τα ίδια ακριβώς περιέχονται και σε συνέντευξή της, δυο μέρες νωρίτερα στο "thepressproject.gr".

Στην ίδια συνέντευξη η Σοφία Σακοράφα σχετικά με το αφήγημα της κυβέρνησης που λέει "πως ο λαός ερωτήθηκε, τον Σεπτέμβριο του 2015" η ευρωβουλευτής σημειώνει ότι "ο πρωθυπουργός δεν κατάλαβε ποτέ το μήνυμα του δημοψηφίσματος". Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Το αφήγημα της κυβέρνησης λέει πως ο λαός ερωτήθηκε, τον Σεπτέμβριο του 2015… 

"Αφού υπογράψαμε, αφού μας είχαν βάλει τη θηλιά στο λαό. Η ερώτηση ήταν για το ποιος θα το εφαρμόσει. Έπρεπε όμως να ξανακατέβουν στον λαό, να πουν την αλήθεια και να ζητήσουν από τον ελληνικό λαό, όχι μετά την υπογραφή. Κατέβηκε σε ένα δημοψήφισμα και ο λαός του έδωσε τη μεγαλύτερη δύναμη που θα μπορούσε να πάρει ποτέ πρωθυπουργός. Δεν νομίζω πως έχει καταλάβει κανείς τους τι ακριβώς κατάφεραν τότε. Αλλά αυτά που λένε σήμερα, εμένα με εκπλήσσουν.
Προσέξτε, λένε πως «μας ζητούσαν τεράστιες θυσίες, εκπληκτικές μεταρρυθμίσεις αλλά χωρίς χρήματα. Αποφασίσαμε την οργάνωση του δημοψηφίσματος για να επιστρέψει η Ελλάδα στα πράγματα και να ανακτήσει μια δύναμη στη διαπραγμάτευση». Και τι την έκανες αυτή τη δύναμη; Την αντέστρεψες και πήγες και υπέγραψες; Αυτό σου είπε ο ελληνικός λαός, όταν εν μέσω κλειστών τραπεζών και εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών είπε «Όχι»; Ο πρωθυπουργός δεν κατάλαβε ποτέ το μήνυμα του δημοψηφίσματος". 

Σημειώνεται ότι η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2015, αντιδρώντας στη συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

Πηγές: twitter.com (Σοφία Σακοράφα‏ @SofiaSakorafa) και thepressproject.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου