28 Ιουλίου 2018

Αντι-Τραμπ τέχνη στη Λεωφόρο της Δόξας

Κάποιος αποφάσισε να περάσει σε υψηλότερο επίπεδο τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ: με αξίνα, κατέστρεψε το αστέρι του Ντόναλντ Τραμπ στο περίφημο Walk of Fame του Χόλιγουντ.

Η πρωτοβουλία του «εξοργισμένου» έρχεται σε συνέχεια πολλών καλλιτεχνημάτων που, μετά τις εκλογές του 2016, σατιρίζουν τον πρώην σταρ reality shows στην τηλεόραση. Έρχεται και σε συνέχεια πολλών πρότζεκτ με τον ίδιο στόχο, όπως ένα θεόρατο μπαλόνι-Τραμπ που κόβει βόλτες στα νερά του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, μια προτομή του που θέλει να λαξεύσει μια φινλανδική περιβαλλοντική οργάνωση σε έναν παγετώνα (για να λιώσει, μαζί του), ή τη συμβολική προσφορά μιας χρυσής τουαλέτας από το μουσείο Γκούγκενχαϊμ, ενώ ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει έναν πίνακα του Βαν Γκογκ.

Νωρίς την περασμένη Τετάρτη, η λεωφόρος Χόλιγουντ έγινε το σκηνικό της τελευταίας καλλιτεχνικής (sic) πράξης διαμαρτυρίας: ο ρεπόρτερ του NBC Los Angeles Τζόναθαν Γκονζάλεζ υποστήριξε ότι είδε έναν άντρα να βγάζει από μια θήκη κιθάρας μιαν αξίνα και μ' αυτήν να καταστρέφει το αστέρι του Ντόναλντ Τραμπ στο Walk of Fame. Υποτίθεται ότι ο άντρας αυτός κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει την αστική παρέμβαση-διαμαρτυρία του και, στη συνέχεια, εξαφανίστηκε. Αργότερα, παραδόθηκε στην αστυνομία. 


Δεν είναι η πρώτη φορά που το αστέρι του Τραμπ έχει σταθεί πηγή έμπνευσης για πράξεις διαμαρτυρίας: πριν από δυο χρόνια, κάποιος είχε περικλείσει το αστέρι με ένα τειχάκι ύψους 15 εκατοστών, αντιδρώντας στα σχέδια του Προέδρου των ΗΠΑ να υψώσει τείχος κατά μήκος των αμερικανο-μεξικανικών συνόρων. Την ίδια χρονιά, ένας άλλος είχε προσπαθήσει -με αξίνα, πάλι- να αφαιρέσει το αστέρι. Άλλοι πασάλειψαν κέτσαπ πάνω στο αστέρι. Κάποιοι το μουτζούρωναν, βάζοντας με μαρκαδόρο την υπογραφή τους.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες «παρεμβάσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 


Και δυο λόγια για τη Λεωφόρος της Δόξας στο Χόλυγουντ 
(από τη Βικιπαίδεια)

H Λεωφόρος της Δόξας στο Χόλυγουντ (Hollywood Walk of Fame) αποτελείται από περισσότερα από 2.400 πεντάκτινα μωσαϊκά και ορείχαλκα αστέρια ενσωματωμένα στα πεζοδρόμια κατά μήκος δεκαπέντε οικοδομικών τετραγώνων της Λεωφόρου του Χόλυγουντ και τριών οικοδομικών τετραγώνων της Οδού Βάιν στο Χόλυγουντ της Καλιφόρνια. 

Τα αστέρια είναι μόνιμα δημόσια μνημεία προς τιμήν επιτευγμάτων στην βιομηχανία του θεάματος, φέροντας τα ονόματα ηθοποιών, μουσικών, σκηνοθετών, παραγωγών, φανταστικών χαρακτήρων μεταξύ άλλων. Τη Λεωφόρο της Δόξας διαχειρίζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλυγουντ και συντηρείται από το αυτοχρηματοδοτούμενο Ιστορικό Καταπίστευμα του Χόλυγουντ. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

1 σχόλιο:

  1. «Πολλαπλασιάστηκε» το αστέρι του Τραμπ στο Walk of Fame. Λίγες ημέρες πριν, το αστέρι του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ στο Walk of Fame στο Χόλιγουντ, μυστηριωδώς, πολλαπλασιάστηκε! Ένας ανώνυμος καλλιτέχνης τοποθέτησε τουλάχιστον 50 πλαστικοποιημένα «ψεύτικα» αστέρια σε κενά τετράγωνα στο Walk of Fame, μετά τον βανδαλισμό που υπέστη το γνήσιο αστέρι του Τραμπ, τον προηγούμενο μήνα. Αν δεν ξεκολλήσει κανείς τα αστέρια, θα κρατήσουν για 10 χρόνια» πρόσθεσε ο ανώνυμος καλλιτέχνης. Τα ξεκόλλησαν, όμως. Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή