9 Ιουλίου 2018

Οι ταυροδρομίες ξεκίνησαν στην Παμπλόνα της Ισπανίας με τραυματίες

Φωτογραφία: Κόσμος πηδάει στο νερό για να «αναγκάσει» ένα ταύρο να βουτήξει και να κολυμπήσει κατά τη διάρκεια ταυροδρομιών στη δεύτερη ημέρα του παραδοσιακού φεστιβάλ στην Παμπλόνα της Ισπανίας.
 
Το  Σάββατο, πρώτη ημέρα του παραδοσιακού φεστιβάλ που διεξάγεται στην Παμπλόνα της Ισπανίας, πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν στις ταυροδρομίες στις οποίες συμμετέχουν περίπου 2.000 άνθρωποι με σκοπό να τρέξουν μαζί με έξι μεγάλους και έξι νεαρούς ταύρους σ' έναν δρόμο μήκους 875 μέτρων.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από τα κέρατα ταύρου στη διάρκεια της ταυροδρομίας μέσα από τους στενούς δρόμους της πόλης. Οι τέσσερις άλλοι φέρουν εκδορές και άλλα ήσσονος σημασίας τραύματα. Και οι πέντε μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. 



Φέτος το σπριντ ήταν ταχύτερο απ’ ό,τι συνήθως και η βροχή της προηγούμενης νύκτας είχε αφήσει το έδαφος βρεγμένο.

Κατά μέσο όρο, επτά άνθρωποι τραυματίζονται κάθε χρόνο το Σάββατο της ταυροδρομίας, που είναι στατιστικά η πιο επικίνδυνη από τις εννέα ημέρες που διαρκεί το φεστιβάλ Σαν Φερμίν.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ταυροδρομίες από το 1910. Η τελευταία φορά που υπήρξε νεκρός ήταν το 2009. Ωστόσο οι μικρότεροι τραυματισμοί είναι πολύ συνηθέστεροι, εξαιτίας πτώσεων.

Πηγές: 
naftemporiki.gr, ert.gr, The Independent






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου