6 Ιουλίου 2018

Η κυβέρνηση αρνείται την ψήφο στους Ελληνες του εξωτερικού

Η κυβέρνηση, όπως αναμενόταν, απέρριψε σήμερα επίσημα και τυπικά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για άμεση νομοθέτηση της δυνατότητας στους Ελληνες του εξωτερικού να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης κατέθεσε, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» για την Αυτοδιοίκηση που προωθείται προς ψήφιση ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή, τροπολογία η οποία προβλέπει τη μετάθεση στο προσεχές μέλλον της λήψης απόφασης, καθώς το μόνο που προβλέπει είναι η συγκρότηση Επιτροπής στο Υπουργείο Εσωτερικών η οποία θα μελετήσει το όλο ζήτημα, με στόχο να κατατεθούν προς διακομματικό διάλογο «επεξεργασμένες προτάσεις».

Η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι, με την ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής, επί του σχεδίου νόμου για την Αυτοδιοίκηση, προβλέπει ειδικότερα τη συγκρότηση 12μελούς Επιτροπής στο Υπουργείο Εσωτερικών, με επικεφαλής-Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, και με γραμματειακή υποστήριξη δύο υπαλλήλων, η οποία «μπορεί να συγκροτεί ομάδες εργασίας». Η εν λόγω Επιτροπή καλείται να ολοκληρώσει το έργο της εντός πέντε –ή το πολύ έξι- μηνών. 


Τα γνωστά... Αν θέλεις να τελματώσει ένα θέμα συγκροτείς μια πολυμελή επιτροπή η οποια αφού θα διερευνήσει το θέμα για ένα μεγάλο διάστημα θα συγκροτήσει στη συνέχεια ομάδες εργασίας... εντωμεταξύ το θέμα θα έχει φύγει από την επικαιρότητα. Στην ουσία δηλαδή ο υπουργός Εσωτερικών παρέπεμψε το θέμα στις ελληνικές καλένδες!

Χαρακτηριστικά ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την άρνηση του πρωθυπουργού να τοποθετηθεί στην δική του ομιλία επί του συγκεκριμένου ζητήματος είπε μεταξύ άλλων: «Αλήθεια, κύριε Τσίπρα, θα ψηφίσουμε παρέα τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν από αυτές τις εκλογές; Ναι; Κουνάτε το κεφάλι σας ή όχι; Ή δεν απαντάτε; Ή κάνετε πως δεν ακούτε; Μάλλον κάνετε πως δεν ακούτε. Σας βάζω λίγο δύσκολα. Μην ανησυχείτε, την επόμενη εβδομάδα με αφορμή τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ θα μπορέσουμε να τα συζητήσουμε και αυτά». 

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ένα tweet ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του επιμένει για την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση. «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Τι άλλο να πει κανείς για την κυβέρνηση που παρέπεμψε σε... επιτροπή την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό. Το Ποτάμι θα επιμείνει στην πρότασή του για ΨΗΦΟ ΤΩΡΑ των αδελφών μας, των παιδιών μας, των φίλων μας», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. 

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr , twitter.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου