6 Ιουλίου 2018

Τσαβούσογλου: Τσίπρας και Κοτζιάς ήθελαν να μας δώσουν τους «8»

Τον ισχυρισμό ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επιστροφή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, επανέλαβε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε σημερινές του δηλώσεις.

«Αρχικά η Ελλάδα προσπάθησε πολύ να επιστρέψει αυτούς τους ανθρώπους στην Τουρκία, αλλά ασκήθηκε πολύ μεγάλη πίεση από τη Δύση. Ο Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στον Πρόεδρο (Ερντογάν). Αλλά η δικαιοσύνη το μπλόκαρε. Βλέπουμε τώρα ότι από το δικαστικό σύστημα αρχικά απελευθερώθηκαν και μετά τους δόθηκε άσυλο. Η δικαιοσύνη βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση. Τα δικαστήρια προφανώς δεν ακούν εκεί την κυβέρνηση, αλλά ξέρουμε ότι το αποφάσισαν κατόπιν πίεσης από την Ευρώπη».

Σύμφωνα μάλιστα με απόσπασμα των δηλώσεων Τσαβούσογλου που μεταδίδει η Μιλλιέτ ο Τούρκος ΥΠΕΞ προσθέτει τα εξής: «Αμφότεροι οι Τσίπρας και Κοτζιάς ήθελαν να μας τους δώσουν πίσω. Μας είπαν ότι εμείς υποφέραμε πολύ από τα πραξικοπήματα. Βλέπουμε ότι αποφάσισαν βάσει πιέσεων από την Ευρώπη».

Εμείς απλά να προσθέσουμε ότι περιμένουμε τη διάψευση των 
ισχυρισμών του Τούρκου ΥΠΕΞ, τόσο από τον 'Ελληνα πρωθυπουργό, όσο και από τον 'Ελληνα υπουργό των Εξωτερικών.

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου