11 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 11.5.2016

(upd) Ευκολίες πληρωμής αντί ελάφρυνσης. Μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δέχθηκε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, ωστόσο η ρύθμιση που προωθεί η Ευρωζώνη διαπνέεται από τη λογική του. Μοιάζει περισσότερο με ευκολίες πληρωμής, παρά με πραγματική ελάφρυνση.
Στην πρώτη φάση, έως το 2018, δεν προβλέπεται κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους από τον ESM. Τις σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που επικρατούν πέραν του ΔΝΤ και στην Ευρώπη, καταγράφει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) σε έγγραφο που συνέταξε για λογαριασμό του Eurogroup. «Πιο ακραία σενάρια από το βασικό θα απαιτήσει περισσότερο φιλόδοξα μέτρα για την επίτευξη της βιωσιμότητας του χρέους» προειδοποιεί ωστόσο το έγγραφο. 

Νέα «βόμβα» Βγενόπουλου εναντίον της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου. Την κατηγόρησε για απόπειρα δωροληψίας - «Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο» είπε στην αποκαλυπτική συνέντευξή του, που έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης. Βασιλική Θάνου: «Ολα είναι ανυπόστατα»Η πρώτη αντίδραση της προέδρου του Αρείου Παγου στο Vima.gr

Σόιμπλε: Καμία ανάγκη για «πραγματικό κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Δεν θα υπάρξει απόφαση για "κούρεμα" χρέους», επανέλαβε αναφερόμενος στο επερχόμενο Eurogroup της 24ης Μαΐου, σημειώνοντας ότι «δεν χρειάζεται να αποπληρωθούν τα δάνεια για δέκα χρόνια» και ότι «η καταβολή των τόκων έχει αναβληθεί».
Υπαινιγμοί Βίτσα για Παρασκευόπουλο - Ο «κόφτης» δεν θα χρησιμοποιηθεί. «Ο δημοσιονομικός ‘‘κόφτης’’ είναι ένας μηχανισμός που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί» επέμεινε εξάλλου ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup. «Κάναμε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στους ‘‘πιο κάτω’’» είπε ο υπουργός Άμυνας. 

Τα τρία πακέτα μέτρων, ο «κόφτης» και τι έπεται. Οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό αναμένεται να μειώσουν το σχετικό έλλειμμα κατά 710 εκατομμύρια εφέτος, 1.437 εκατ. του χρόνου και 1.993 το 2018, ένα σύνολο περικοπών 4.140 εκατ. μέχρι το τέλος του τρίτου μνημονίου. Το δεύτερο πακέτο αφορά μεταβολές στη φορολογία εισοδήματος. Απ’ αυτόν τον δρόμο, το κράτος θα πάρει από τις τσέπες πολιτών και επιχειρήσεων 195 εκατ. αμέσως, 1.361 του χρόνου και 1.909 του παραχρόνου, άρα συνολικά 3.465 εκατομμύρια. Φορολογικό είναι και το τρίτο πακέτο, μαζί με κάποιες αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου και αναμένεται να αποδώσει 575 εκατ. τώρα, 1.553 το 2017 και 1.719 το 2017, ένα πρόσθετο ποσό 3.847 εκατομμυρίων. Αθροισμα των μέτρων μέχρι τα τέλη 2018 το μνημειώδες ποσό των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και όλα αυτά χωρις να ληφθεί υπόψη ο "κόφτης". 

Κ. Μητσοτάκης: «Υπογράφεται τέταρτο συμπληρωματικό μνημόνιο»Για «θεατρική παράσταση» της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμένου κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Εκατοντάδες ονόματα ελλήνων στα Panama PapersΕπιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, στελέχη μεγάλων τραπεζών και πρώην διοικητές οργανισμών. Μεταξύ των επιχειρηματιών ξεχωρίζουν οι: Γιάννης Καρακαδάς - Διευθύνων Σύμβουλος το 2006 της LOGIC DATA INFORMATION, ο γνωστός Σάμι Φάις και η αδερφή του Λούσι. ο Παναγιώτης Τσουπίδης, πρώην πρόεδρος του ΤΤ, ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, ο κ. Ευάγγελος Χρόνης στενός συνεργάτης του Ομίλου Λάτση. Στην ίδια λίστα εντοπίζεται ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και άλλοι επιχειρηματίες, οι οποίοι θα ελεγχθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Πέτρες και χημικά στην Ειδομένη. Επεισόδια και οργανωμένες διαμαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στα σημεία όπου παραμένουν. 


Eurovision 2016: H Ελλάδα αποκλείστηκε για πρώτη φορά από τον τελικό. Η Ελλάδα δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της 61ης Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου, στη Στοκχόλμη.Η χώρα μας διαγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό με το τραγούδι «Utopian land» από τους Argo. 

Η Ιαπωνία καλωσορίζει την ιστορική απόφαση του Ομπάμα να επισκεφθεί τη Χιροσίμα. Ο Ομπάμα θα γίνει ο πρώτος ενεργός πρόεδρος της Αμερικανός που θα επισκεφθεί τη Χιροσίμα, μια πόλη που καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από την ατομική βόμβα των ΗΠΑ λίγο πριν τελειώσει ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος. Περίπου 140.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη βόμβα της Χιροσίμα. 74.000 ακόμη σκοτώθηκαν στις 9 Αυγούστου του 1945, όταν οι Αμερικανοί έριξαν τη δεύτερη ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου