1 Νοεμβρίου 2016

Προβάδισμα της ΝΔ κατά 24 μονάδες σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και 24 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της Public Issue.

Συγκεκριμένα στην τηλεφωνική έρευνα πρόθεσης ψήφου, από 20 έως 27.10.2016, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να λαμβάνει ποσοστό 42%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 18%. Για την τρίτη θέση δίνουν μάχη η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8% ενώ στην τέταρτη θέση εμφανίζεται το ΚΚΕ με 7,5%.


Μάχη με το εκλογικό κατώφλι του 3% δίνουν το Ποτάμι (με 2,5%), η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (με 2%), ενώ το παρόν δίνει και το νεοσύστατο κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (με 2,5%). Σημειώνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 30%. 


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 42% εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 21%, χάνοντας δύο μονάδες σε σχέση με την ίδια μέτρηση του Σεπτεμβρίου. Κανένας από τους δύο δηλώνει το 35% των ερωτηθέντων ενώ 2% δεν απαντά.

Η προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείες, που και πάλι αποτύπωνε εικόνα εκλογικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα Αυγή, προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Λίγες ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τη διακοπή* της συνεργασίας της με την Public Issue. 


Διαβάστε όλη την έρευνα 

Πηγές: kathimerini.gr, tovima.gr 

* Σχετική ανάρτηση: Διακοπή συνεργασίας Αυγής - Public Issue

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου