2 Νοεμβρίου 2016

Μετέτρεψαν τον χώρο ανέγερσης του τεμένους στον Βοτανικό σε «Hotspot για Eλληνες»

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η κατάληψη χώρου στον Βοτανικό από ομάδα ατόμων υπό το πρόσχημα της φιλοξενίας αστέγων. Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε από σύλλογο που, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ, φέρεται να είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό.

Το ιδεολογικό στίγμα των καταληψιών προκύπτει και από τις δηλώσεις τους ότι η «Στέγη αστέγων», όπως επιγράφεται, προορίζεται μόνο για Ελληνες. Οι ίδιοι αποκαλούν τον χώρο «Hotspot για Ελληνες». Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι οι καταληψίες υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που ζητούν στοιχεία σε όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει τον χώρο.

«Οι απόψεις μου για τις καταλήψεις είναι συγκεκριμένες και γνωστές» ήταν η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, όταν ρωτήθηκε για το θέμα.


«Η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» αναφέρει από την πλευρά του σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου, ενώ σημειώνει ότι ο «προφανής σκοπός της ενέργειας είναι να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η κατάληψη του χώρου στον Βοτανικό είναι ενέργεια με προφανές ρατσιστικό κίνητρο, που έχει ως μοναδικό στόχο την παρεμπόδιση της ειλημμένης από την Πολιτεία απόφασης για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους»... Σημειώνει δε ότι «Η απόπειρα δημιουργίας "χώρου φιλοξενίας μόνο για Έλληνες" παραπέμπει ευθέως σε χαρακτηριστικά ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης».

«Πόσα τελικά σταγονίδια και πόσους χουλιγκάνους μπορεί να αντέξει αυτή η έρμη πόλη;», αναρωτιέται σε ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr 02.11.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου