2 Νοεμβρίου 2016

«Παρέμβαση» Ρουβίκωνα υπέρ Κουφοντίνα στο σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης

«Παρέμβαση» στο σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης πραγματοποίησε σήμερα η ομάδα Ρουβίκωνας, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν*, περίπου 30 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την οικία του κ. Παρασκευόπουλου λίγο μετά τις 18:15, όπου και παρέμειναν για περίπου πέντε λεπτά, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν αλληλεγγύης προς τον καταδικασμένο Δημήτρη Κουφοντίνα, πριν αποχωρήσουν χωρίς να υπάρξουν προσαγωγές.

«Λευτεριά στον Κουφοντίνα, λευτεριά στους ένοπλους αγωνιστές» έγραφαν τα φέιγ βολάν ενώ η «παρέμβαση» είχε ως σκοπό να στοχοποιηθεί προσωπικά «ο κύριος υπεύθυνος για την προσχεδιασμένη άρνηση χορήγησής αδειών, στον αγωνιστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα», όπως ανέφερε κείμενο που δημοσίευσε η ομάδα.

Ειδικότερα στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση έξω από την οικία του υπουργού δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, στην περιοχή του Μέτς. Με τη κίνηση μας αυτή, θέλαμε να στοχοποιήσουμε προσωπικά τον κύριο υπεύθυνο για την προσχεδιασμένη άρνηση χορήγησής αδειών, στον αγωνιστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο κ. Παρασκευόπουλος, ως υπουργός δικαιοσύνης, είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την πρωτοφανή, αλλά πλήρως αναμενόμενη, εκδικητική αντιμετώπιση ενός πολιτικού κρατουμένου με το ιστορικό βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα»...

...«Οι απορριπτικές αποφάσεις, στηρίζονται στο σκεπτικό και μόνο ότι ο σύντροφος αρνείται να αποκηρύξει την ένοπλη πάλη, τοποθετώντας το ζήτημα στην πραγματική του βάση. Η ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης μη έχοντας άλλο περιθώριο νομικών ελιγμών, ξεκαθαρίζει πως το διακύβευμα της χορήγησης αδειών, αφορά την ιστορική και πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην αστική τάξη και τους επαναστάτες»...


Και το κείμενο καταλήγει με την ακόλουθη φράση:
«Να στηρίξουμε το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα, να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις όσους υπηρετούν με κάθε κόστος το όραμα της επανάστασης».

* Πηγή: www.imerisia.gr 02.11.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου